Unicredit bank dokapitalizovana sa 25 miliona evra

Objavljeno: 23.03.2010


Novosti iz banaka izvor: S media

Unikredit banka u Srbiji saopštila je danas da je dokapitalizovana sa 25 miliona evra, čime je ukupni kapital banke povećan na 265 miliona evra.
Na konferenciji za novinare finansijski direktor Unikredit banke Srbija Ljiljana Berić je rekla da je matična banka u ovoj godini odobrila dokapitalizaciju od ukupno 50 miliona evra, navodeći da je 25 miliona evra (ili oko 2,5 milijardi dinara) već povučceno.

Prema njenim rečima, Unikredit banka Srbija je u 2009. godini imala neto profit od 2,8 milijardi dinara (oko 30 miliona evra), dodajući da je profit pripisan osnovnom kapitalu koji je tako povećan na 23,5 milijardi dinara.

Neto profit u prošloj godini je, kako je rekla Berićeva, bio sličan kao u 2008. godini, kada je iznosio 2,88 milijardi dinara (što je po tadašnjem kursu bilo 35 miliona evra).

Predsednik Izvršnog odbora Unikredit banke u Srbiji Klaus Priveršek je istakao da podržati kreditiranje u dinarima i proces uspostavljanja dinara kao valute za dugoročne pozajmice.

Banka će, prema njegovim recima, nastaviti da bude jedna od glavnih učesnica u Vladinom programu subvencionisanog kreditiranja, u kojem je prošle godine bila medju prve tri banke sa ukupno odobrenih 11,8 milijardi dinara.


Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana