Finansijska edukacija za oko 2.500 srednjoškolaca

Objavljeno: 23.03.2010


Novosti iz banaka izvor: ProCredit banka

ProCredit banka i Projekat reforme stručnog obrazovanja Nemačke organizacije za tehničku pomoć i saradnju GTZ, uz podršku Ministarstva prosvete, realizovaće do kraja aprila ove godine ukupno 80 edukativnih predavanja za oko 2.500 učenika trećih i četvrtih razreda srednjih ekonomskih škola u Srbiji, posvećenih najaktuelnijim dešavanjima na finansijskom tržištu, značaju odgovornog upravljanja finansijama, potrošnji i ulaganju u dugoročno unapređenje životnog standarda.

Projekat edukativnih radionica započet je krajem novembra prošle godine, a stručnjaci ProCredit banke su dosad već održali više od 50 predavanja, osmišljenih tako da se učenicima završnih razreda srednjih ekonomskih škola, kroz predavanja, radionice ali i razgovor i druženje, odnosno na njima prihvatljiv način približe ozbiljnije ekonomske teme i njihov praktični značaj.

Tim povodom, u Prvoj ekonomskoj školi u Beogradu, u prisustvu ministra prosvete Žarka Obradovića, ambasadora SR Nemačke u Beogradu Volframa Masa i predsednika Izvršnog odbora ProCredit banke Svetlane Tolmačeve, danas su predstavljeni rezultati ostvareni u okviru ovog projekta, kao i aktivnosti planirane u narednom periodu.

- ProCredit banka u svom poslovanju puno pažnje i vremena posvećuje finansijskoj edukaciji građana, a naročito učenika srednjih i osnovnih škola, i uopšte najmlađih. Naše aktivnosti na polju finansijske edukacije uključuju Dan dečje štednje, događaj u kome je u prethodnim godinama učestvovalo više od 18.000 mališana, seminare za preduzetnike koje je u četiri grada u Srbiji čulo blizu 2.500 preduzetnika i privrednika i mnoge druge aktivnosti i zato smo se sa velikim zadovoljstvom odazvali pozivu GTZ i za ovaj projekat - istakla je predsednik Izvršnog odbora ProCredit banke Svetlana Tolmačeva na današnjoj konferenciji za novinare.

Program edukativnih predavanja za učenike završnih razreda srednjih ekonomskih škola deo je Projekta reforme stručnog obrazovanja u Srbiji, sa čijom je realizacijom GTZ po nalogu Savezne vlade Nemačke, a zajedno sa Ministarstvom prosvete Republike Srbije, počeo marta 2002. godine. U tom projektu, koji je prvenstveno posvećen reformi srednjeg stručnog obrazovanja u oblasti ekonomije, učestvuje 9.600 učenika iz 46 škole i 39 gradova naše zemlje.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana