ProCredit banka bira najbolje poljoprivrednike

Objavljeno: 29.03.2010


Novosti iz banaka izvor: ProCredit banka

ProCredit banka objavila je danas, treću godinu za redom, konkurs za izbor najuspešnijih poljoprivrednih proizvođača u prošloj godini - ProAgro Lider 2010, sa ciljem da predstavi domaće poljoprivrednike čije poslovanje odlikuju najviši prinosi i najbolji rezultati, kao i da time ohrabri i pruži podsticaj daljem razvoju poljoprivredne proizvodnje u Srbiji. 

Na konkursu ProAgro Lider 2010 biće proglašena po tri najuspešnija proizvođača u kategorijama malo, srednje i veliko poljoprivredno gazdinstvo, a ProCredit banka će ove godine, u saradnji sa ProCredit lizingom, po prvi put dodeliti i posebno priznanje za poljoprivredno gazdinstvo - Lidera u korišćenju obnovljivih izvora energije.
Konkurs ProAgro Lider 2010 biće otvoren do 23. aprila, pravo učešća na njemu imaju svi individualni poljoprivredni proizvođači sa registrovanim gazdinstvima, a dobitnike priznanja izabraće Stručni žiri, sastavljen od uglednih stručnjaka iz oblasti poljoprivrede, predstavnika ministarstva, vodećih poljoprivrednih novinara i predstavnika ProCredit banke.

Svečano proglašenje dobitnika priznanja ProAgro Lider 2010 biće održano u sredu, 19. maja ove godine na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.

- Priznanje ProAgro Lider i na ovogodišnjem konkursu poneće poljoprivrednici čije poslovanje odlikuju najviši prinosi i najbolji rezultati, stalne investicije u modernizaciju i unapređenje proizvodnje, svest o značaju korišćenja obnovljivih izvora energije, jasna vizija i konkretni planovi za budućnost. Promocija takvih proizvođača i njihovog načina rada značajna je smernica za ostale poljoprivrednike i svakako podstrek dugoročnom razvoju poljoprivrede u Srbiji, kao najvitalnijeg dela domaće privrede. Tim povodom, pozivam sve domaće poljoprivrednike da se prijave na konkurs ProAgro Lider 2010, odnosno da posete našu najbližu ekspozituru, gde osim prijave na ovaj konkurs mogu dobiti i sve detaljne informacije o uslovima i kriterijumima samog izbora - istakao je Dejan Janjatović, član Izvršnog odbora ProCredit banke.

Dobitnicima priznanja ProAgro Lider 2010, ProCredit banka će, pored specijalnog priznanja i statuete, dodeliti i nagradno studijsko putovanje u Austriju i Italiju, tokom kog će posetiti neka od najuglednijih gazdinstava u tim zemljama, upoznati se sa njihovim poslovanjem i međusobno razmeniti iskustva.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana