Subvencionisani krediti i u KBC banci

Objavljeno: 12.04.2010


Novosti iz banaka izvor: Kamatica

KBC banka se priključila bankama koje građanima odobravaju subvencionisane gotovinske kredite po fiksnoj kamatnoj stopi, u skladu sa ugovorom koji je potpisan sa Fondom za razvoj Republike Srbije i Ministarstvom ekonomije.
Maksimalni iznos za subvencionisane gotovinske kredite iznosi 300.000 dinara, a visina godišnje kamatne stope zavisi od primanja. Za građane čija su primanja ispod 30.000 dinara, ona iznosi 7,5 odsto, dok za one sa primanjima od 30.000 do 80.000 dinara iznosi 8,95 odsto. Rok otplate je tri godine, a grejs period 12 meseci i uključen je u rok otplate.
KBC banka je nastavila sa odobravanjem potrošačkih subvencionisanih kredita za građane, pod nešto izmenjenim uslovima. Uvedeni su subvencionisani potrošački krediti u dinarima koji su namenjeni za kupovinu poljoprivredne mehanizacije, nameštaja, tepiha i podnih obloga, građevinskog materijala, bele tehnike, sanitarnih uređaja i za plaćanje turističkih putovanja. Minimalni iznos kredita je 5.000 dinara, a maksimalni zavisi od kreditne sposobnosti klijenta.
Kredit se odobrava bez učešća i depozita, na period od 36 meseci sa grejs periodom od 12 meseci, koji je uključen u rok otplate, a kamatna stopa je fiksna i iznosi 7,5 odsto na godišnjem nivou. U prvih 12 meseci i kod potrošačkih i kod gotovinskih subvencionisanih kredita, plaća se samo kamata, a u naredna 24 meseca glavnica u jednakim mesečnim iznosima, sa kamatom.Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana