Nova Master Card Panter

Objavljeno: 21.04.2010


Novosti iz banaka izvor: Erste banka

Erste Banka je ponudila novu kreditnu karticu, specifičnu po objedinjavanju većeg broja karakteristika u samo jednom proizvodu. Reč je o MasterCard Panter kartici, koju odlikuje čip tehnologija, mogućnost kupovine bez kamate, fiksna mesečna rata, 3-D Secure sistem za plaćanje na Internetu i druge korisne karakteristike. Čip koji se nalazi na kartici omogućava najviši stepen zaštite. Podatke sa čipa je gotovo nemoguće neovlašćeno kopirati, što nije bio slučaj sa magnetnom trakom koja je ranije bila dominantna.
Razlika u odnosu na većinu dosadašnjih kreditnih kartica je i način obračunavanja otplate duga. Dok većina kreditnih kartica funkcioniše po revolving principu, što znači da se mesečno otplaćuje određeni procenat duga, kod Panter kartice otplata duga je fiksna. Preciznije, korisnik sam određuje koliki iznos utrošenih sredstava mesečno želi da otplaćuje. Na taj način, ukupne mesečne obaveze klijenta se sastoje od fiksnog dela i kamate. Po želji korisnika, a u skladu sa kreditnom sposobnošću, taj iznos je moguće u bilo kom trenutku promeniti.
Veoma veliku prednost Pantera predstavlja mogućnost odloženog plaćanja i do 45 dana. Naime, kada korisnik nešto plati ovom karticom i taj iznos uplati na račun do 15-og dana u narednom mesecu, kamata se ne obračunava. Karakteristika koju Panter ima a u ovom trenutku nema nijedna kartica drugih banaka u Srbiji jeste 3-D Secure sistem bezbednog plaćanja na Internetu. Erste Banka je sredinom meseca, u okviru konferencije i izložbe Technobank, za uvođenje ovog sistema dobila nagradu za najbolje bankarsko tehnološko rešenje. Naime, Erste Bank a.d. Novi Sad je od 1. marta ponudila usluge Verified by Visa i MasterCard SecureCode, servise namenjene povećanju bezbednosti prilikom plaćanja platnim karticama na Internetu, koji se zajednički nazivaju 3-D Secure, po 3-D Secure protokolu na kojima se zasnivaju. Korisnici platnih kartica banaka u Srbiji do tada nisu imali pristup
ovim bezbednosnim servisima. Sigurnost se bazira na lozinci koju korisnik određuje i koja je poznata samo njemu. Usluga je besplatna. Klijentu se registracija nudi automatski, prilikom kupovine na Internetu preko sajta koji podržava 3-D Secure program, a takvih je preko 350 hiljada. Korišćenje je jednostavno, a većina koraka prilikom kupovine je ista kao inače. Sve kartice Erste Banke pomoću kojih se može plaćati na Internetu su uključene u 3-D Secure sistem.
„Erste Banka je prva u Srbiji uvela Poklon kartice, 3G Data protokol, elektronsko bankarstvo za pravna lica i SMS bankarstvo, među prvima smo uveli čip kartice i omogućili prihvat čip kartica na bankomatima i među najaktivnijima smo kada je reč o elektronskom bankarstvu za stanovništvo. Uvođenjem servisa 3-D Secure sigurnost plaćanja diže na još viši nivo i povećava se poverenje korisnika platnih kartica u kupovinu putem Interneta“, izjavila je Aleksandra Ognjanović, direktorka Direkcije alternativnih kanala distribucije Erste Bank a.d. Novi Sad.
Kartica se izdvaja i po dizajnu a naziv je dobila glasanjem zaposlenih u banci. Kamatna stopa na zaduženje po MasterCard Panter kartici iznosi 24% na godišnjem nivou a mesečna članarina 150 dinara. U promotivnom periodu koji traje do kraja maja novi korisnici MasterCard Panter kartice dobiće i pretplatu na časopis Auto Bild .Lepotu i zdravlje, po izboru, kao i karte za premijeru filma „Seks i grad 2“.Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana