Plastika je ozivela

Objavljeno: 22.04.2010


Novosti iz banaka izvor: Banca Intesa

Konkurs za dizajn vizuelnog rešenja pet platnih kartica iz Banca Intesa MasterCard portfolia, koji je imao za cilj afirmaciju mladih dizajnera, završen je svečanim proglašenjem pobednika. Mladi umetnici od 18 do 30 godina starosti imali su priliku da od 29. januara do 19. marta 2010. godine pokažu svoju kreativnost i pronađu način da „ožive plastiku“. Na sajtu www.oziviplastiku.rs registrovalo se više od 1.000 kreativaca, a svoje radove dostavilo je 500 mladih dizajera.
Rukovodeći se relevantnošću, inovativnošću i poštovanjem zadatih grafičkih standarda stručni žiri u sastavu: Igor Oršolić, predsednik žirija i art direktor TV B92, Manuel Alexe, potpredsednik kompanije MasterCard za tržišta visokog razvoja, Dejan Tešić, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa stanovništvom i mali biznis Banca Intesa i Maja Kolar, direktor Sektora za marketing i komunikacije Banca Intesa izabrao je pet finalih kolekcija.
Finalni radovi su, prema definisanim pravilima konkursa, od 29. marta izloženi u galeriji na web sajtu www.oziviplastiku.rs, gde su svi zainteresovani građani mogli da glasaju za svog favorita.
Po glasovima publike najbolju kolekciju kreirao je mladi dizajner Branko Bobić, koji je nagrađen putem na DMY međunarodni festival dizajna u Berlinu i novčanim iznosom od 2.000 evra na platnoj kartici Banca Intesa. Drugo mesto i put na DMY međunarodni festival dizajna u Berlinu i novčani iznos od 500 evra na platnoj kartici Banca Intesa osvojio je Marko Gole, dok je treća nagrada – trust grafička tabla i 500 evra na platnoj kartici Banca Intesa pripala Milošu Ćosoviću.
U želji da omogući prikazivanje radova, a samim tim i afirmaciju što većeg broja mladih umetnika Banca Intesa će od danas na web sajtu www.oziviplastiku.rs izložiti više od 100 nominovanih kolekcija, dok će najboljih 50 biti izloženo krajem maja 2010. godine u okviru Belgrade Design Week-a.


BIOGRAFIJE FINALISTA KONKURSA „OŽIVI PLASTIKU”


BRANKO BOBIĆ

Rođen u Beogradu 12.04.1981.
Diplomirao je grafički dizajn na Višoj politehničkoj školi u Beogradu. Radi kao senior dizajner u marketinškoj agenciji Strawberry I&S. Gaji posebnu ljubav prema tipografiji i ilustraciji.

MARKO GOLE

Rođen u Beogradu 21.06.1983. godine.
Studirao na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu. Diplomirao na odseku Primenjena grafika, fotografija na predmetima fotografije i grafike knjige. Izlagao na više grupnih izložbi.

MILOŠ ĆOSOVIĆ

Rođen 1989. godine u Beogradu.
Student Megatrend univerziteta, smer Grafički dizajn i vizuelne komunikacije.
Izlagao na više grupnih izložbi i učestvovao na više manifestacija (Belef, Graffiti Jamovi)

JOVANA TOKIĆ

Rođena u Beogradu, 4. decembra 1983. godine.
Završila i srednju Dizajnersku školu i Fakultet primenjenih umetnosti, atelje Grafički dizajn. Projektom "Dizajniraj za život" se bavi proteklih 5 godina. U okviru tog projekta radila je u nekoliko beogradskih studija i jednom pariškom. Radi i kao samostalni preduzimač, popularno freelancer.

SARA DIMITRIJEVIĆ

Rođena u Leskovcu 1988. godine.
Student Arhitektonskog fakulteta Univerzitata u Beogradu.Trenutno je na programu jednogodišnje razmene studenata u Ljubljani. Osvojila je više domaćih i međunarodnih nagrada (ULUPUDS, Salon primenjene umetnosti Oktobarskog salona, Kanagawa Biennial World Children’s Art Exhibition).

 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana