Dinar po dinar za decu bez roditeljskog staranja

Objavljeno: 05.05.2010


Novosti iz banaka izvor: Alpha banka

U okviru manifestacije "Noć Muzeja" od 5. do 15. maja Alpha Bank organizuje humanitarnu akciju “Dinar po dinar za decu bez roditeljskog staranja. Zajedno štedimo za osmeh više”. U tom periodu, u Knez Mihailovoj ulici br. 22 u Beogradu, ispred poslovnice Alpha Bank, biće postavljena nesvakidašnja štedna kasa u koju će svako, u skladu sa svojim mogućnostima, moći da donira novac za decu bez roditeljskog staranja iz doma "Moša Pijade".

Sa željom da ukaže na činjenicu da štednja ne znači samo obezbeđivanje sigurne budućnosti za onoga ko štedi, već da se izdvajanjem male sume novca može pomoći onima kojima je novac najpotrebniji, Alpha Bank poziva građane da zajedničkom štednjom pomognu prikupljanje novca za decu bez roditeljskog staranja iz doma "Moša Pijade".

“Organizovanjem ove humanitarne akcije, Alpha Bank želi da pokaže da i sa malom izdvojenom sumom svako može pomoći onima kojima to malo znači mnogo. Na ovaj način želimo da pokažemo da za štednju nisu neophodna vanprosečna primanja. Redovnim izdvajanjem čak i malih iznosa može se osigurati sigurnija budućnost i pomoći onima kojima je pomoć neophodna", kaže direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom Alpha Bank Periklis Drougas. 

U okviru manifestacije "Noć Muzeja" 15. maja u Istorijskom muzeju Srbije biće otvorena izložba "Dinar po dinar" čiji je Alpha Bank pokrovitelj. Posetioci će biti u prilici da se upoznaju sa načinima čuvanja novca kroz vekove, ali i učine dobro delo. Naime, u kolekciju starih štednih kasica biće uvršćena i humanitarna štedna kasica Alpha Bank u koju će svako moći da izdvoji simboličnu sumu novca i "uštedi" za decu iz doma "Moša Pijade".

Novac koji su građani i Alpha Bank zajedno uštedeli biće svečano uručen domu "Moša Pijade", a o datumu dodele sredstava javnost će biti naknadno obaveštena. Tog dana javno će biti objavljen tačan iznos "ušteđenog" novca od strane građana, ali i suma koju će Alpha Bank posebno darovati domu "Moša Pijade".
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana