Komercijalna banka: Novac iz EU za 1 dan od 2011.

Objavljeno: 24.05.2010


Novosti iz banaka izvor: SEEBiz

Direktor prestavništva Komercijalne banke u Frankfurtu Borivoje Janković je izjavio da je ta banka, jedina srpska banka sa dozvolom nemačkih vlasti za prenos novca iz Nemačke i EU u Srbiju, i istakao da tu uslugu ta banka obavlja znanto jeftinije od konkurencije.

"Predstavništvo Komercijalne bankeu Frankfurtu počelo je da radi krajem 2007. godine i beleži stalni značajni rast transfera novca sa računa na račun", rekao je Janković.

Prenos novca trenutno traje od dva do tri dana, a od 2011. godine rok će biti smanjen na jedan dan.

"Najčešci iznos koji građani šalju prodicama i prijateljima u Srbiju je oko 300 evra, a korišćenjem usluga Komercijalne banke građani uštede u proseku 20 evra po transferu", istakao je Janković.

On dodaje da ušteda za firme može da bude i desetine hiljada evra godišnje.

Janković je naveo da slanje do 250 evra košta pet evra, prenos od 250 do 700 evra naplaćuje se sedam evra, a za iznose preko 700 evra cena je devet evra i naglasio da ne postoje nikakvi dodatno troškovi.

Direktor poslovne jedinice Komercijalne banke u Frankfurtu je rekao da ne postoji ograničenje iznosa za transfer novca i dodao da, prema procenama, u Nemačkoj živi oko 450.000 Srba koji šalju novac.

On je naglasio da preko predstavništva Komercijalne banke može da se šalje novac iz Nemačke i EU bez dolaska u Frankfurt.

Janković je kazao da je transfer novca preko Komercijalne banke u prošloj godini bio za 78 odsto veći nego u 2008, dok je u prva četiri meseca ove godine rast transfera bio 82 odsto, ali nije precizirao iznos.Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana