Dobri rezultati u prvom kvartalu

Objavljeno: 28.05.2010


Novosti iz banaka izvor: Volks banka

Profit Volksbank u prvih tri meseca 2010. godine je dostigao skoro 3 miliona evra, uz ukupnu aktivu banke od 674 miliona evra.
Portfolio kredita je beležio kontinuirani blagi porast od 4% u poređenju sa istim periodom prošle godine (stanje na dan 30.03.2010.), sa ukupnom sumom kredita od 549 milion evra.
U 2010. Godini banka je već dobila 2000 novih klijenata, uglavnom zahvaljujući depozitima jer sve više i više klijenata prepoznaju Volksbank kao sigurno i atraktivno mesto da ulože svoj novac.
Axel Hummel, Predsednik Izvršnog odbora Volksbank naglašava:
„U prvom kvartalu 2010. godine nastavili smo naše poslovanje uz stabilan rast u svim ključnim segmentima, što je rezultiralo zadovoljavajućim profitom u ovoj godini. Ovaj uspeh je postignut zahvaljujući uglavnom koncentrisanju na pronalaženju optimalnih rešenja za svakog klijenta kako bi se prevazišli uticaji još uvek izazovnih ekonomskih uslova.
Volksbank zadržava svoju reputaciju inovativne banke i u 2010. i nudi klijentima proizvode koji su unikatni na tržištu: O2 štedni proizvod, on line prekonoćni štedni račun za višak sredstava u evrima i dinarima. Naši štedni proizvodi su razvijeni da budu transparentni i laki za korišćenje, što je posebno vidljivo na primeru modela stepenaste štednje, gde banka nagrađuje klijenta za lojalnost, podižući kamatu za svaki novi period, koja dostiže 12% na kraju štednog ciklusa. Jako interesovanje klijenata i njihova lojalnost našim štednim proizvodima dokazuje da su oni kvalitetni i cenjeni među klijentima“, naglasio je Humel.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana