Isplata stare devizne štednje

Objavljeno: 28.05.2010


Novosti iz banaka izvor: Eurobank EFG

Kako bi izašla u susret građanima koji žele da dospelu ratu stare devizne štednje podignu tokom prve nedelje isplate, Eurobank EFG obaveštava svoje klijente da će poslovati po sistemu produženog radnog vremena u ponedeljak (31.05), utorak i sredu (1. i 2. juna), od 8.30 do 18 časova.

- Kao zvanični agent Vlade Republike Srbije, Eurobank EFG i ove godine vrši isplatu dospele rate stare devizne štednje. U potpunosti smo spremni za početak isplate, sredstva su obezbeđena i biće isplaćeni svi klijenti koji nam dostave validnu dokumentaciju. Isplata će trajati sve dok ne bude izmiren i poslednji imalac dospelih obveznica, tako da nema potrebe za stvaranjem gužvi prvih dana. Ipak, imajući u vidu dosadašnje navike, odlučili smo da prva tri dana isplate, kada se stvaraju gužve, uvedemo produženo radno vreme u svih 119 filijala Banke širom Srbije - istakla je Aleksandra Bursać, direktor Poslovne mreže Eurobank EFG.

Klijenti će moći da unovče svoje obveznice uz potvrdu o stanju na računu u Centralnom registru za hartije od vrednosti (CRHoV) i važeću ličnu ispravu (ličnu kartu, izbegličku legitimaciju, legitimaciju raseljenog lica ili pasoš).

Za isplate preko 5.000 evra od vlasnika obveznica koji poseduju trajnu ličnu kartu na uvid se traži i dodatni važeći dokument (overena zdravstvena knjižica,važeći pasoš ili vozačka dozvola ...).

U slučaju da je klijent ovlašćeno lice koje vrši podizanje stare štednje preko 5.000 evra u ime vlasnika, potrebno je da ponese sa sobom:
1. Fotokopiju lične karte, uz original na uvid i dodatni lični dokument (pasoš, vozačka dozvola -fotokopija i original na uvid)
2. Fotokopiju lične karte ili pasoša vlasnika obveznica, overenu od strane nadležnog organa (sud, opština, ambasada)
3. Za vlasnike sa trajnim ličnim kartama, potrebna je fotokopija dodatnog važećeg dokumenta (overena zdravstvena knjižica,vozačka dozvola ili važeći pasoš....)

Eurobank EFG je omogućila svim zainteresovanim građanima da besplatnim pozivom na Euro PHONE 0800 1111 44 dobiju dodatne informacije koje se odnose na isplatu stare devizne štednje.

 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana