Humanitarna kartica "Veliko srce"

Objavljeno: 29.06.2010


Novosti iz banaka izvor: Eurobank EFG

Eurobank EFG i Fond Ana i Vlade Divac otvorili su danas obnovljeno igralište u vrtiću „Sunčica“ u sklopu predškolske ustanove Zvezdara. Ovo dečje igralište je prvi vrtić rekonstruisan iz sredstava prikupljenih od humanitarne kreditne kartice „Veliko srce“, koju zajednički izdaju Eurobank EFG i Fond „Ana & Vlade Divac“.

Obnovljeno igralište otvorili su Nataša Krstić, direktorka marketinga i korporativnih komunikacija Eurobank EFG i naš proslavljeni košarkaš i humanitarni radnik Vlade Divac, u prisustvu dece iz ove predškolske ustanove koja su izvela pesmu projekta „Veliko srce za male ljude“. Ovo zvezdarsko igralište i sprave u njemu prilagođeni su i bezbednoj igri dece sa invaliditetom.

Eurobank EFG i Fond „Ana i Vlade Divac“ lansirali su u februaru ove godine humanitarnu kreditnu karticu „Veliko srce“, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Vlade Republike Srbije. Upotreba ove jedinstvene MasterCard kreditne kartice pruža priliku klijentima Banke da podrže obnovu dečijih igrališta u državnim obdaništima širom Srbije bez dodatnih troškova, a zvezdarski vrtić „Sunčica“ prvi je u nizu čije je igralište renovirano iz sredstava prikupljenih iz ove kartice. Pored toga, kompanija EKO Park, koja je dečije igralište snabdela rekvizitima, pružila je svoj doprinos ovoj akciji poklonivši jednu klackalicu.

„Stavljajući na raspolaganje znanje i iskustvo u kartičarstvu, pozvali smo naše klijente da se uključe u humanitarni rad i poboljšanje kvaliteta života lokalne zajednice. Nadamo se da će „Veliko srce“ ostaviti pečat kao jedinstvena interakcija banke, njenih klijenata i istaknutih humanitarnih radnika, Snežane i Vlade Divca, koja je deci Srbije ponudila lepše i sigurnije mesto za igru“, reči su Nataše Krstić , direktora Korporativnih komunikacija Eurobank EFG.

Vlade Divac je izrazio zadovoljstvo brzinom kojom je obnovljeno prvo dečje igralište u okviru akcije „Veliko srce“ i dodao: „Posebna motivacija koju sam imao da se pridružim ovoj humanitarnoj akciji je promovisanje sporta od najmlađeg doba i upućivanje dece na timski duh i pravilan razvoj. Takođe, ovo je jedan od najjednostavnijih načina da poslovni ljudi i drugi korisnici kreditnih kartica podrže lepše detinjstvo dece koja pohađaju državne vrtiće“.


Prilikom svake transakcije kreditnom karticom „Veliko srce“ (uključujući kupovinu i podizanje gotovine), Eurobanka u Fond „Ana i Vlade Divac“ izdvaja 1% od vrednosti transakcije i 50% od troškova za mesečno održavanje računa, a sva prikupljena sredstva biće iskorišćena za obnovu dečijih igrališta u državnim obdaništima u Srbiji. Klijenti Eurobank EFG koji se odluče za MasterCard karticu „Veliko srce“ neće snositi nikakve dodatne troškove i moći će da je koriste kao bilo koju standardnu kreditnu karticu. Što veći broj klijenata koristi MasterCard karticu „Veliko srce“, biće obezbeđena veća podrška za bolje detinjstvo dece u Srbiji.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana