Novi predsednik UO

Objavljeno: 16.08.2010


Novosti iz banaka izvor: ProCredit banka

Beograd, 16. avgust 2010. – Umesto Doerte Vajdig, koja je prešla na nove dužnosti unutar ProCredit Holdinga u Frankfurtu, na čelu Upravnog odbora ProCredit banke u Srbiji od početka avgusta je Borislav Kostadinov. 

Borislav Kostadinov je blizu 10 godina u menadžmentu ProCredit Grupe, od kojih je poslednjih šest godina obavljao dužnosti u menadžmentu više ProCredit banaka u regionu, a tokom 2002. godine i u ProCredit banci u Srbiji.

- Tokom mog boravka u Srbiji 2002, ProCredit banka je na temeljima vrednosti koje zastupa i razvojne orijentacije počinjala da stiče svoje mesto na srpskom bankarskom tržištu. Danas, osam godina kasnije, dolazim u banku koja je prepoznatljiva kao banka posvećena razvoju privrede i poljoprivrede i koja je tu poziciju jasno definisala svojim radom. Velike zasluge za to, pored tima posvećenih ljudi koji čine banku, pripadaju svakako i Doerte Vajdig. Siguran sam da ćemo na tim osnovama, u okolnostima daljeg razvoja srpskog tržišta, približavanja standardima Evropske unije i rastućih zahteva za profesionalizacijom i prilagođavanjem usluga, držeći se istih principa, nastaviti da izgrađujemo ProCredit banku kao instituciju koja će i dalje biti oslonac razvoja privrede i pouzdan partner građana u unapređenju njihove finansijske dobrobiti – izjavio je Borislav Kostadinov.

Dosadašnja predsednica UO ProCredit banke nastaviće svoj angažman u ProCredit Grupi u okviru Upravnog odbora ProCredit Holdinga u Frankfurtu.

- Moj angažman u ProCredit banci u Srbiji obeležila je snažna ekspanzija celog bankarskog sektora Srbije. Pored našeg angažmana na kreditiranju privrede i poljoprivrede, moram da istaknem i veliki rad koji smo kao instutucija uložili u podizanje informisanosti građana o bankarskim uslugama, finansijskoj kulturi i kulturi štednje. To je ono što ProCredit banku i danas čini prepoznatljivom na tržištu Srbije i verujem da će tako i ostati - rekla je Doerte Vajdig.

Tokom sedam godina, Doerte Vajdig obavljala je dužnosti predsednice Izvršnog odbora i Upravnog odbora banke. Za to vreme, banka je investirala preko 1,5 milijardi evra u razvoj srpske privrede, depoziti privrede i građana premašili su 330 miliona evra, a poverenje joj je ukazalo više od 300.000 klijenata.


Poslovna biografija Borislava Kostadinova u okviru ProCredit Grupe

Svoju poslovnu karijeru u ProCredit Grupi, Borislav Kostadinov započeo je 2001. godine kao direktor ekspoziture ProCredit banke u Plovdivu, u rodnoj Bugarskoj, a godinu kasnije postaje zamenik direktora ProCredit banke u Srbiji.
U periodu od 2003. do 2008. godine nastavio je karijeru u ProCredit banci u Makedoniji čiji je generalni direktor bio počevši od 2004. godine i ujedno je pružio značajan doprinos osnivanju ProCredit Regionalne Akademije za Istočnu Evropu.
Tokom poslednje dve godine, Kostadinov je bio predsednik Izvršnog odbora ProCredit banke u Albaniji, odakle je i došao na mesto predsednika Upravnog odbora ProCredit banke u našoj zemlji.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana