Studentski kredit sa grejs periodom

Objavljeno: 03.09.2010


Novosti iz banaka izvor: Volks banka

Volksbank je u skladu sa poslovnom politikom konstantnog razvoja novih bankarskih proizvoda, pokrenula liniju dinarskih kredita sa fiksnom kamatnom stopom od 16.60% (EKS 19.55%) namenjenu studentima.
Nenad Lučić, ekspert za razvoj proizvoda objašnjava:

Krediti se mogu koristiti za plaćanje školarine, diplomskih i postdiplomskih studija, kupovinu knjiga i ostalog školskog materijala potrebnog za uspešno studiranje u zemlji ili u inostranstvu. Nosilac kredita je jedan od roditelja (staratelj ukoliko ga ima) ili i sam student ukoliko je zaposlen. Studentski krediti se odobravaju do maksimum 60 meseci, bez učešća i depozita i maksimalnim iznosom od 1.000.000 dinara.

Želeći da približimo jedan potpuno novi koncept studentskih kredita sa grejs periodom, posebnu pogodnost smo pripremili za studente završnih godina studija, tako što smo omogućili da u prve dve godine kredita student otplaćuje samo kamatu, a nakon toga nastavlja sa otplatom kredita u celosti, što bi trebalo da predstavlja dodatni motiv za roditelje, pa i za samog studenta da u toku grejs perioda što pre završi studije i počne sam da otplaćuje kredit kad se zaposli.

Volksbank je pionir u segmentu dinarskih kredita sa fiksnom kamatnom stopom i od samog početka ideja nam je bila da klijentima ponudimo nepromenljive uslove, što se ispostavilo kao veoma pozitivno u poslednjih godinu dana kada su fluktuacije kursa dinara postale učestalije. Glavna prednost dinarskog kredita sa fiksnom kamatom je to što kamata i mesečna rata ostaju fiksne tokom celog perioda otplate kredita bez obzira na kretanja kursa ili referentnih stopa.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana