Stipendija studentima za Master studije

Objavljeno: 22.09.2010


Novosti iz banaka izvor: Master Card

Kompanija MasterCard će organizovati takmičenje studenata „Istraživanje slučaja“ na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, 6. oktobra 2010. godine. Učesnici takmičenja imaju zadatak da prezentuju marketinški plan i plan publiciteta za MasterCard inovativnu platnu karticu, a najbolji među njima će dobiti punu stipendiju za Master studije na Ekonomskom fakultetu.

Ovo će biti drugo po redu takmičenje „Istraživanje slučaja“ koje je MasterCard organizovao u Srbiji. Ovo takmičenje ima za cilj da pomogne studentima da razumeju poslovne izazove sa kojima se kompanije suočavaju, da ih stimuliše da osmisle kreativna i funkcionalna rešenja koja ih stavljaju u poziciju da donose ključne odluke vezane za budućnost projekta.

Manuel Alekse, Menadžer kompanije MasterCard Europe za Srbiju, izjavio je:
„Prošlogodišnje takmičenje ’Istraživanje slučaja’ nam je pokazalo da studenti u Srbiji poseduju veliki potencijal i znanje. Kao član žirija, bio sam jako impresioniran kreativnim rešenjima, prezentacijskim veštinama i motivisanošću ovih mladih ljudi i stoga nisam ni sumnjao da će takmičenje ’Istraživanje slučaja’ postati redovni godišnji događaj i jako dobar način da pomognemo najtalentovanijim studentima da unaprede svoje obrazovanje.“

Potencijalni kandidati bi trebalo da imaju do 30 godina i da ispunjavaju uslove za upis na Master studije na Ekonomskom fakultetu. Studenti mogu da se prijave do 30. septembra prateći uputstva sa veb sajta kompanije MasterCard u Srbiji www.mastercard.rs, gde mogu pronaći i svu ostalu potrebnu dokumentaciju.
Finalni dan takmičenja će se održati na Ekonomskom fakultetu u Beogradu 6. oktobra 2010. godine. Učesnici će predstaviti svoj poslovni plan pred stručnim žirijem, koji uključuje Manuel Aleksea, profesore Ekonomskog fakulteta i nekoliko uspešnih biznismena iz regiona. Uz pomoć saveta stručnjaka, studenti će imati mogućnost da steknu uvid u to koje su im veštine potrebne da bi bili uspešni u poslovnom svetu, kao i mogućnost da bolje upoznaju ključne mehanizme kartičarske industrije. Pobednik takmičenja će biti nagrađen školarinom za Master studije na Ekonomskom fakultetu.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana