Priznanje za izvrstan kvalitet procesuiranja finansijskih transakcija

Objavljeno: 06.10.2010


Novosti iz banaka izvor: Hypo-alpe-adria banka

Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Beograd osvojila je priznanje STP Award 2009 (Straight Through Processing) koje svake godine dodeljuje nemačka Commerzbank za izuzetan kvalitet obavljanja finansijskih transakcija.

Nagrada se odnosi na kvalitet i efikasnost procesa dostavljanja doznaka i finansijskih transfera na polju inostranog platnog prometa, u kome je potrebno da sve doznake budu apsolutno potpune kako bi mogle da idu direktno u sistem kontrole i izvršenja transakcija, čime se povećava efikasnost čitavog lanca plaćanja.

’’STP’’ označava proces automatizacije lanca plaćanja, od prodaje usluge ili robe, preko provere podataka i alokacije novčanih sredstava, do samog izvršenja transakcije (kliringa, plaćanja i izveštavanja). Ranije je ovaj process trajao nekoliko dana, a razvojem savremenih tehnologija STP procesi se završavaju u veoma kratkom roku.

I pored svih tehnoloških dostignuća savremenog doba, ni danas nije lako postići visok kvalitet STP procesa pri obavljanju novčanih transakcija, te je uspeh Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Beograd utoliko veći - naročito ako se ima u vidu da Commerzbank, druga po veličini kreditna institucija u Nemačkoj i jedna od najznačajnijih evropskih banaka, primenjuje veoma visoke standarde pri donošenju odluke o godišnjim dobitnicima ovog bitnog priznanja.

 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana