Podržala više od 2.600 razvojnih projekata preduzeća u Srbiji

Objavljeno: 12.10.2010


Novosti iz banaka izvor: ProCredit banka

Izlazeći u susret potrebama domaće privrede, ProCredit banka je samo u poslednjih devet meseci svojom kreditnom podrškom omogućila realizaciju više od 2.600 razvojnih projekata u Srbiji, u vrednosti od oko 50 miliona evra, zahvaljujući čemu je veliki broj malih i srednjih preduzeća (MSP) značajno unapredio svoje poslovanje, investirao u otvaranje novih proizvodnih pogona, kao i u otvaranje velikog broja novih radnih mesta.

Prema rečima člana Izvršnog odbora ProCredit banke Dejana Janjatovića, razvojni planovi MSP i preduzetnika su u proteklom periodu najvećim delom bili fokusirani na nabavku novih proizvodnih mašina i opreme, modernizaciju voznog parka, ali i proširenje njihovog poslovnog i proizvodnog prostora. Upravo u želji da doprinese stabilizaciji i daljem razvoju poslovanja domaćih preduzeća, naglašava Janjatović, ProCredit banka je samo od početka ove godine investirala više od 175 miliona evra u sektor MSP i preduzetnika u Srbiji.

- Iako se veliki broj preduzeća i dalje susreće sa istim izazovima koji su obeležili i 2009, spremnost domaćih privrednika da investiraju u dalji razvoj svog poslovanja beleži postepen rast. Značajna potvrda tome je i činjenica da je ProCredit banka, zahvaljujući velikom interesovanju preduzeća, ali i ozbiljnosti njihovih investicionih projekata, samo u prvih devet meseci ove godine odobrila kredite za razvoj čiji je iznos za oko 23 odsto veći od ukupne vrednosti investicionih kredita koje smo isplatila tokom istog perioda prošle godine. Takav trend je veliko ohrabrenje, jer od poslovne aktivnosti naših preduzeća i njihove spremnosti da investiraju u nove projekte, u mnogome zavisi stanje u našoj privredi i kvalitet života svih nas - objašnjava Janjatović. 

Upravo iz tog razloga, dodaje on, ProCredit banka će i ove jeseni nastaviti sa intenzivnom podrškom razvoju domaće privrede, pripremivši veoma povoljne biznis kredite za razvoj, biznis kredite za unapređenje likvidnosti i nabavku obrtnih sredstava, kao i specijalnu ponudu biznis kredita za refinansiranje, namenjene svim zainteresovanim preduzećima i preduzetnicima.

Biznis kredite za razvoj ProCredit banke odlikuje veoma povoljna godišnja efektivna kamatna stopa koja se kreće već od 5,29 odsto, uz maksimalnu ročnost i do 180 meseci ukoliko je svrha kupovina ili izgradnja poslovnog prostora. Takođe, tu su i povoljni krediti za likvidnost i obrtna sredstva, koje ProCredit banka isplaćuje sa rokom otplate do 36 meseci i bez hipoteke za iznose do 50.000 evra, kao i specijalna ponuda kredita za refinansiranje koje će ProCredit banka do 15. novembra ove godine isplaćivati bez naplate provizije za njihovo odobravanje.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana