Otvorena nova poslovnica OBS u Beogradu

Objavljeno: 25.10.2010


Novosti iz banaka izvor: Opportunity banka

Podrška osnivanju i razvoju malih i srednjih preduzeća biće primarni zadatak nove poslovnice koju je Opportunity banka (OBS) otvorila u Beogradu. OBS je na domaće tržište uvela metodologiju mikrofinansiranja, koja omogućava jedinstveno start up kreditiranje, čak i bez prethodne poslovne istorije. Njihovi kreditni savetnici, koji upoznajući svakog klijenta pojedinačno, pomažu u izradi biznis plana ali i proceni rizika, do sada su sa preko 95 miliona evra kredita mikro, malim i srednjim preduzećima otvorili i pomogli održanje oko 50 hiljada radnih mesta u Srbiji. 

„OBS svojim delovanjem podržava samozapošljavanje, kao pravi model za prevazilaženje krize i zahvaljujući bogatom iskustvu iz sveta, primenjuje model mikrokreditiranja i u Srbiji koji daje dobre rezultate na poboljšanju socijalne slike u svim zemljama u kojima banka posluje”, rekla je Mirjana Dmitrović, menadžer za marketing i komunikacije OBS.

U novoj poslovnici u Beogradu, u Bulevaru Kralja Aleksandra 516, sugrađani će moći da na svom primeru isprobaju kako funkcioniše domaća aplikacija „Kreditni kalkulator“ koju su svetski lideri u oblasti mikrofinansiranja, nedavno proglasili najboljom alatkom za prevenciju kreditne prezaduženosti, u okviru globalne „Smart“ kampanje. Kao podršku ženskom preduzetništvu, OBS od ove godine dodeljuje dve nagrade „Žena za sva vremena“ i „Gazdarica“ a u planu je i serija edukativnih predavanja. Svake godine, OBS organizuje i Dan brige o lokalnoj zajednici, kada se pored donacije nekoj od ugroženih grupa, pomoć i simbolički pruža kroz volontiranje zaposlenih, pa je tako juče u Nišu, Centru za dnevni boravak dece, omladine i odraslih lica mentalno ometenih u razvoju „Mara“ uručena keramička peć uz druženje zaposlenih u OBS-u sa štićenicima ovog centra. OBS je i inicijator već tradicionalnog izbora za Naj domaćinski zalogaj, a tokom letnjih meseci prisutna je na brojnim lokalnim manifestacijama širom Srbije.

U sredu, 27. oktobra će u organizaciji NBS na okruglom stolu pod nazivom Pravni i institucionalni okvir za kreiranje politike razvoja ženskog preduzetništva u Srbiji predstaviti lokalne inicijative kojima se istakla, globalnu podršku koju daje ženama u biznisu, ali i uspeh specifičnog modela mikrofinansiranja koji primenjuje.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana