„Kutija slatkiša“ za mališane iz socijalno ugroženih porodica

Objavljeno: 26.10.2010


Novosti iz banaka izvor: Credit Agricole banka

Credit Agricole Srbija organizovaće 27. oktobra humanitarnu akciju „Kutija slatkiša“ namenjenu mališanima iz socijalno ugroženih porodica, korisnicima materijalnog obezbeđenja i besplatnih obroka u okviru narodnih kuhinja. U sali opštine Novi Beograd, mališani će imati priliku da uživaju u pozorišnoj predstavi „Cvetna bajka“ i provedu prijatno popodne u druženju sa Vilom Dobrilom i glumcima koji će im prirediti nezaboravan provod. Nakon pozorišne predstave, decu očekuje još jedno lepo iznenađenje, kutija slatkiša koje je Credit Agricole Srbija pripremila u saradji sa svojim partnerom METRO Cash and Carry. 

Projekat „Kutija slatkiša“, nastavak je uspešne akcije „Magični doručak“ koju su tokom prethodnog meseca sproveli Credit Agricole Srbija, METRO Cash and Carry i organizacija Banka hrane, kada je školama za decu sa smetnjama u razvoju donirana hrana u vrednosti od 5.000 evra.

-Nakon uspešno sprovedene akcije tokom koje smo mališanima sa posebnim potrebama obezbedili redovne obroke u njihovim školama, odlučili smo da i na ovaj način deci iz socijalno ugroženih porodica, ulepšamo svakodnevni život. Većina ovih mališana nikada nije bilo u pozorištu, i ne znaju za ovaj vid zabave, a kroz interaktivnu i edukativnu predstavu, biće u prilici da provedu jedno lepo popodne – kaže predsednik Izvršnog odbora Credit Agricole Srbija, François-Edouard Drion.

Credit Agricole banka aktivno se zalaže za poštovanje dečijih prava kroz ovakve i slične akcije, koje doprinose socijalnoj inkluziji dece koja imaju posebne socijalne i edukativne potrebe, budući da su one u njihovoj svakodnevnici zapostavljene. Ovaj projekat sprovodi se u koordinaciji sa centrima za socijalni rad koji pozivaju decu na predstavu, a povod je Svetski dan deteta koji se svake godine obeležava 20. novembra. Pored Beograda, „Kutija slatkiša” realizuje se i u i Novom Sadu i Nišu.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana