Edukacijom do bolje usluge

Objavljeno: 04.11.2010


Novosti iz banaka izvor: Opportunity banka

Obuka pod nazivom „Interna kontrola i kako je organizovati u finansijskoj instituciji“ biće predstavljeni zaposlenima Opportunity banke iz regiona Kragujevca i Niša) na obuci, 4. i 5. novembra, prema iskustvu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Kao akcionar OBS-a u Srbiji EBRD je prepoznala jedinstvenu metodologiju mikrokreditiranja koju OBS primenjuje u Srbiji kako bi, kao mikrofinansijska organizacija, doprinela boljoj socijalno ekonomskoj slici u zemlji. 

„Unutrašnjost Srbije ima veliki potencijal da se metodom mikrofinansiranja mikro i malih preduzeća i poljoprivtrednika kao i start-up biznisa, ekonomski razvija, prvenstveno kroz samozapošljavanje, čemu OBS pridaje veliki značaj. Ova obuka je samo jedna od edukativnih aktivnosti u nizu koje za OBS sprovodimo od 2009. godine“, izjavio je Ingvar Anderson, švedski ekspert sa iskustvom od preko 40 godina rada sa bankama koji će držati ovaj seminar.

„Ovakva edukacija zaposlenih je bitna jer njome izgrađujemo kapacitete naše banke. Širenje poslovne mreže, broja zaposlenih, ali i broja klijenata zahteva od nas da se adekvatno pripremimo za rast, a dobra interna kontrola po zapadnim standardima nam omogućava kvalitetnije donošenje kreditnih odluka, monitoring ulaganja kreditnih sredstava i još veću sigurnost izvršavanja svih bankarskih operacija, ne samo za banku, već i za naše klijente.“, izjavila je Mirjana Dmitrović, menadžer za marketing i komunikacije OBS-a.

Ingvar Anderson proveo najveći deo svoje karijere radeći u jednoj od najvećih banaka u Švedskoj, gde je bio na poziciji šefa internog revizora. Gospodin Andreason sarađuje na sličnim seminarima sa OBS-om od 2009. godine kada je radio na finansijskom okviru za mikro, mala i srednja preduzeća. Ovaj projekat je podržala je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) sredstvima donatora Fonda za zapadni Balkan.

Zahvaljujući bogatom iskustvu iz sveta OBS je, od početka poslovanja u Srbiji 2002, ukupno isplatila preko 95 miliona evra mikro, malim i srednjim preduzećima u Srbiji, i na taj način je otvorila i pomogla održanje oko 50 hiljada radnih mesta, a samo u prethodnoj godini kreditiranjem je omogućen opstanak za preko tri i po hiljade gazdinstava i malih poljoprivrednika širom Srbije.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana