Izbor za najuspešnije preduzetnike, mala i srednja preduzeća - ProBiznis Lider 2010

Objavljeno: 10.11.2010


Novosti iz banaka izvor: ProCredit banka

ProCredit banka organizovaće i ove godine, peti put za redom, izbor za ProBiznis Lidere, odnosno preduzeća i preduzetnike koji su u proteklih godinu dana ostvarili izuzetne poslovne rezultate, realizovali značajne investicije i inovacije, odgovorno poslovali i značajno doprineli razvoju ekonomije naše zemlje. 

Ovim izborom biće proglašena po tri najuspešnija privrednika i preduzetnika u tri različite kategorije - preduzetnik, malo i srednje preduzeće, a prvi put će biti dodeljeno i posebno priznanje za preduzeće ili preduzetnika - Lidera u unapređenju energetske efikasnosti.
Odluku o ProBiznis Liderima će kao i dosad doneti Stručni žiri, koji će činiti predstavnici resornih ministarstava, privrednih komora i fakulteta, ekonomski novinari i predstavnici ProCredit banke.

- Izborom najuspešnijih preduzeća i preduzetnika, ProCredit banka već tradicionalno nastoji da ukaže na one koji su učinili najveći korak u pravcu unapređenja svog poslovanja, kao i da isticanjem njihovog primera pružimo podsticaj svim ostalim privrednicima da započnu sa investicijama u svoje poslovanje, povećaju produktivnost i poboljšaju kvalitet svojih proizvoda. Na taj način, izbor za ProBiznis Lidere naglasiće upravo one poslovne vrednosti od kojih u najvećoj meri zavisi oporavak domaće privrede, kao i dalje unapređenje njenih konkurentskih prednosti - istakao je Borislav Kostadinov, predsednik Upravnog odbora ProCredit banke.

Posebnost ovogodišnjeg izbora je u tome što će njime biti obuhvaćeni svi registrovani preduzetnici, mala i srednja preduzeća u našoj zemlji, kojih u ovom momentu ima više od 300.000. Od tog broja, na osnovu jasnih kriterijuma uspešnosti poslovanja kao što su visina ostvarenog prihoda i profita, broj zaposlenih, delatnost i drugih finansijskih pokazatelja biće napravljen izbor od 100 najuspešnijih preduzeća i preduzetnika, koje će stručnjaci ProCredit banke u narednih nekoliko nedelja posetiti. Tom prilikom, kroz razgovor sa predstavnicima ovih firmi biće prikupljen veliki broj detaljnih informacija o njihovom poslovanju, investicijama, i poslovnim planovima, na osnovu čega će Stručni žiri doneti konačnu odluku i izabrati ovogodišnje ProBiznis Lidere u svakoj kategoriji.

Proglašenje dobitnika priznanja ProBiznis Lider 2010 biće održano sredinom decembra u Beogradu, a svi dobitnici će, osim priznanja i plakete, biti nagrađeni višednevnim studijskim putovanjem, tokom kog će, u organizaciji ProCredit banke, posetiti neke od najprestižnijih privrednih manifestacija i najuspešnijih kompanija u zemljama Evropske unije.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana