Niže kamatne stope na stambene kredite

Objavljeno: 18.11.2010


Novosti iz banaka izvor: Eurobank EFG

Eurobank EFG odlučila je da snizi kamatnu stopu na nove stambene kredite indeksirane u evrima za 0,75%. Snižena kamatna stopa za stambene kredite od danas se primenjuje u Eurobanci sa ciljem da se što većem broju građana obezbede povoljniji uslovi za rešavanje stambenog pitanja i dodatno stimuliše potražnja za novim nekretninama.
Uz nove, konkurentne kamatne stope, Eurobank EFG nastavlja sa odobravanjem stambenih kredita sa rokom otplate do 30 godina, uz mogućnost oslobađanja od plaćanja glavnice u prvoj godini otplate. Pod ovim uslovima, Eurobank EFG kreditira kupovinu uknjiženih, kao i nekretnina u izgradnji.
Na primeru prosečnog kredita od 50.000 evra, sa rokom otplate od 30 godina, indeksiranog u evrima, kamata iznosi 3-mesečni EURIBOR + 4.50% (EKS od 6.34%). To znači da bi mesečna rata ovog kredita iznosila 285,5 evra.
Kako bi im olakšala kupovinu nekretnine, Banka je klijentima stavila na raspolaganje Savetnike za stambene kredite u svojim filijalama, i omogućila dobijanje tzv. preliminarnog odobrenja od mesec dana koje omogućava klijentima da unapred znaju sa kojom sumom raspolažu u procesu traženja željene nekretnine.
Povoljnije stambene kredite mogu iskoristiti građani koji do kraja godine svoja mesečna primanja preusmere na jedan od tekućih računa u Eurobank EFG - Euro Plata Premija ili Euro Plata Gold.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana