Administrator slovenačkih penzija

Objavljeno: 19.11.2010


Novosti iz banaka izvor: NLB banka

Korisnici slovenačkih penzija u Srbiji od novembra mogu da svoja sredstva primaju po daleko jednostavnijoj proceduri. 

Naime, početkom novembra 2010. godine na snagu je stupio Sporazum između Republike Srbije i Republike Slovenije o socijalnom osiguranju koji će upravo omogućiti da Zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Slovenije može penziju tzv. “slovenačkih” penzionera da direktno uplaćuje na njihov EUR račun u Srbiji.

Da podsetimo, do sada je Zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Slovenije mogao penzije da uplaćuje samo na nerezidentni račun koji je otvoren u Republici Sloveniji ili na ruke ovlašćenom licu.

Ukoliko penzioneri koji primaju penzije iz Slovenije žele da im Zavod uplaćuje novac direktno u Srbiju, neophodno je da ispune dva dokumenta:
1. Potvrdu o životu, na kojoj identifikaciju potvrđuje Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Srbije i
2. Izjavu penzionera, koju ispunjava i potpisuje sam penzioner

Takođe je neophodno da dostave broj devizunog računa iz banke.

Za korisnike slovenačkih penzija koji otvore račun kod NLB banke Beograd pripremljena je i posebna ponuda – NLB paket za devizne penzionere.
Putem ovog paketa, NLB banka je omogućila posebne pogodnosti za sve penzionere koji primaju penziju iz inostranstva, a to su:
• besplatno otvaranje i vođenje deviznog računa;
• SMS obaveštenje o prilivu penzije odmah čim ona bude proknjižena na račun;
• besplatno podizanje gotovine Maestro karticom na svim bankomatima NLB Grupe u Srbiji, Sloveniji, Makedoniji, Crnoj Gori, Federaciji BiH i Republici Srpskoj;
• telefonska informacija o stanju na računu – 24 sata dnevno.

Sve dodatne informacije korisnici računa mogu dobiti u poslovnicama NLB banke, na sajtu banke www.nlb.rs kao i u našem kontaktnom centru na brojeve telefona 0700 6 555 22 ili 021 452 144
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana