Hypo banka uvela stambene kredite za nerezidente

Objavljeno: 21.09.2007


Novosti iz banaka izvor: Hypo Alpe-Adria-Bank-Beograd

Od sada i državljani RS sa boravkom u inostranstvu mogu da kupuju nekretnine u zemlji zahvaljujući novim stambenim kreditima Hypo banke
Zahvaljujući novim stambenim kreditima Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Beograd koji su namenjeni nerezidentima, od danas je kupovina stanova i kuća u Srbiji omogućena državljanima Republike Srbije koji borave u inostranstvu duže od godinu dana, kao i stranim državljanima koji borave u našoj zemlji manje od godinu dana.

Stambeni krediti za nerezidente indeksirani su u evrima i švajcarski francima, a rok otplate i za jedne i za druge je do 30 godina.

Kod stambenih kredita za nerezidente koji imaju valutnu klauzulu u evrima, nominalna kamatna stopa kreće se već od 3,10% fiksnog dela i prosečne vrednosti EURIBOR-a za poslednja tri meseca (EKS 9,76%-11,10%), ukoliko postoji osiguranje kod Nacionalne korporacije.

Kada se uzima kredit vezan za švajcarske franke, i sa osiguranjem kod Nacionalne korporacije, nominalna kamatna stopa je zbir fiksnog dela od 2,10% i prosečne vrednosti LIBOR-a za poslednjih šest meseci (EKS 5,60%-7,98%).

Bez osiguranja kod NKOSK, nominalne kamatne stope kod obe vrste kredita su nešto više i kreću od 4,70 % fiksnog dela i prosečne vrednosti LIBOR-a za poslednjih šest meseci (EKS 9,57%-10,02%), ako se kredit uzima u švajcarskim francima.

Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana