Alpha Bank uputila pomoć Zdravstvenom centru "Studenica" u Kraljevu

Objavljeno: 01.12.2010


Novosti iz banaka izvor: Alpha banka

Kako bi pomogla saniranje štete nastale u Zdravstvenom centru "Studenica" u Kraljevu Alpha Bank je, ovoj zdravstvenoj ustanovi, uputila pomoć u iznosu od 1.000.000 dinara 

"Zdravstveni centar je pretrpeo brojna oštećenja, a pojedini delovi bolnice nisu u funkciji, te nam je podrška u svakom smislu te reči potrebna. Ne postoji način, niti reči zahvalnosti za solidarnost, humanost koju su donatori, a među njima i Alpha Bank, pokazali u ovim teškim trenucima, ističe direktor Zdravstvenog centra "Studenica" dr Dragan Arsić.

"Na inicijativu zaposlenih u poslovnici Alpha Bank u Kraljevu, odmah nakon zemljotresa, pomoć smo uputili Zdravstvenom centru "Studenica" kao ključnoj ustanovi za funkcionisanje Kraljeva, čiji je rad paralisan zbog brojnih oštećenja. Pomoć Zdravstvenom centru je samo deo paketa pomoći za saniranje posledica zemljotresa u Kraljevu koje je pripremila Alpha Bank, jer smo uveli i niz olakšica kako bi našim klijentima u Kraljevu pomogli da što lakše prebrode situaciju izazvanu zemljotresom", kaže predsednik Izvršnog Odbora Alpha Bank Georgios Papanastasiou.

Osim novčane pomoći za sanaciju posledica zemljotresa u Kraljevu, Alpha Bank je preduzela niz aktivnosti kako bi izašla u susret klijentima iz ugroženog područja.

U narednih šest meseci klijenti Alpha Bank, koji imaju otvorene račune u poslovnici u Kraljevu, biće oslobođeni plaćanja troškova za održavanje računa. Na ovaj način Alpha Bank se odrekla dela zarade u iznosu većem od 4.000.000 dinara.

Takođe, svi oni koji u poslovnicama Alpha Bank budu želeli da uplate pomoć Kraljevu na račun broj 840-2390740-88 sa svrhom uplate: saniranje posledica zemljotresa 2010. godine, bilo da je u pitanju opšta uplatnica ili nalog za prenos, moći će to da urade bez plaćanja provizije.

U planu je i donacija plakara, radnih stolova i kompjutera za škole, kako bi se deca iz Kraljeva što pre vratila normalnom i nesmetanom učenju.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana