Dobitnik nacionalne Virtus nagrade

Objavljeno: 06.12.2010


Novosti iz banaka izvor: Eurobank EFG

Nagrada Virtus za doprinos na nacionalnom nivou na polju korporativne odgovornosti za 2010. godinu dodeljena je Eurobank EFG za sveobuhvatni program „Investiramo u evropske vrednosti“. Pored glavnog priznanja, Eurobank EFG nagrađena je i u kategoriji najinventivniji projekat za „Pokretni inkluzivni muzej“.

Prestižna nagrada Virtus, koju već četvrtu godinu dodeljuje Balkanski fond za lokalne inicijative, namenjena je kompanijama i pojedincima koji su podržali najznačajnije projekte od društvenog značaja u Srbiji.

„Virtus nagrada na nacionalnom nivou predstavlja izuzetno priznanje za sve inicijative koje je Eurobank EFG, zajedno sa svojim partnerima, preduzela u oblasti korporativne društvene odgovornosti proteklih godina“, rekao je Filipos Karamanolis, predsednik Izvršnog odbora Eurobank EFG, primajući nagradu u ime banke od strane Božidara Đelića, potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra za nauku i tehnološki razvoj.

Nagrada je Eurobank EFG dodeljena za programe odgovornosti u okviru kojih je banka pomogla veliki broj projekata i akcija iz oblasti obrazovanja, javnog zdravlja, zaštite čovekove okoline, integracije osoba sa invaliditetom u normalne životne i radne tokove i kulture. Od dolaska u Srbiju 2003. godine, Eurobanka je nagradila 1350 najboljih studenata na državnim fakultetima u zemlji, rekonstruisala je 8 najvećih gradskih parkova širom Srbije zajedno sa lokalnim samoupravama, pokrenula je brojne programe inkluzije osoba sa invaliditetom, uložila milion evra u skener koji uz pomoć najsavremenije PET tehnologije pomaže efikasnijem lečenju obolelih od najtežih bolesti i postala generalni pokrovitelj jednog od najvećih srpskih pozorišta – Ateljea 212.

Pored toga, u ovoj godini Eurobanka je pokrenula dva nova društveno-odgovorna projekta. Zajedno sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, početkom godine lansirana je humanitarna MasterCard kreditna kartica „Veliko srce“, kojom se prikupljaju sredstva za rekonstrukciju dečijih vrtića širom Srbije. U saradnji sa Centrom za razvoj inkluzivnog društva, Banka je inicirala i „Pokretni inkluzivni muzej“, izložbu studentskih radova koji prikazuju predmete čiji je dizajn prilagođen upotrebi osoba sa invaliditetom.

Sveobuhvatni program društveno-odgovornog poslovanja banke „Investiramo u evropske vrednosti“ formiran je 2006. godine. Oslanja se na pet glavnih stožera kroz koje Banka ulaže u najvažnije društvene aspekte; edukaciju, zdravstvo, zaštitu životne sredine, razvoj inkluzivnog društva i kulturu. Eurobank EFG je kroz različite projekte odgovornosti do sada uložila preko 3,5 miliona evra u Srbiji.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana