Banca IMI dobila dva važna priznanja u Londonu

Objavljeno: 15.12.2010


Novosti iz banaka izvor: Banca Intesa

Banca IMI, investiciona banka koja posluje u okviru Intesa Sanpaolo grupacije dobila je dva značajna međunarodna priznanja. Drugu godinu za redom, Banca IMI proglašena je „Finansijskim Savetnikom godine - Italija” od strane „Financial Times and Mergermarket European M&A Awards” iz Londona, kreiranog od strane časopisa The Financial Times, i servisa za pružanje podataka iz oblasti akvizicija Mergermarket, čiji je cilj nagrađivanje izuzetnih rezultata postignutih u oblasti korporativnog i privatnog kapitala, bankarstva i akvizicija. Nagrada je dodeljena za izuzetne rezultate iz oblasti energetike i komunalnih usluga. Pored toga, Banca IMI je dobila i nagradu za „Poslovni poduhvat u Evropi u 2010. godini“ za savetodavnu ulogu u procesu spajanja IRIDE-ENIA kompanija.
Andrea Mayar, direktor sektora za investiciono bankarstvo, povodom ovih prestižnih nagrada je izjavio: „ Nagrada predstavlja dokaz liderske pozicije koju Banca IMI zauzima zahvaljujući svojoj stručnosti u najznačajnijim poslovima kako u Italiji, tako i u inostranstvu.“ i dodao “Ovi rezultati su postignuti zahvaljujući velikom zalaganju, kako u oblasti investiranja, tako i u ljudskim resursima Intesa Sanpaolo grupe što je prepoznato od strane njenih klijenata kao najboljeg partnera za M&A (mergers& acquisitions) transakcije“.
Tokom prvih 9 meseci ove godine Banca IMI registrovala je neto profit koji je iznosio 421,6 miliona evra, sa porastom od 2,8% u poređenju sa situacijom od 30.septembra 2009. i intermedijalnu maržu od 822,8 miliona evra, predstavljajući rast od 0,5% u odnosu na isti period 2009. Banka je potvrdila solventnost u pogledu sredstava/ obaveza, gde su Tier 1 i ukupan Tier na 10,9%, što je porast sa 10.3% od 31. decembra 2009.
U prvih 9 meseci ove godine, u kontekstu pada M&A obima, Banca IMI je postigla značajne rezultate, realizujući 17 transakcija ukupne vrednosti od 4,7 milijardi evra. Pojedinačno, savetodavne aktivnosti banke su bile posebno intenzivne u sektoru energije i komunalnih usluga, gde je banka asistirala Iride kompaniji u vezi sa njihovim spajanjem sa Enia kompanijom; Gas Plus koji je preuzet od strane Enija iz Padania Energia kompanije koja upravlja rezervama gasa u Italiji; Nadzorni odbor A2A kompanije u analizi strateških opcija u vezi sa njihovim vlasništvom u Edison i Edipower kompanijama; i F2i u partnerstvu sa Iride u razvoju pomorskih mogućnosti Mediterranea delle Acque i u akviziciji BBA Aerodroma (Ferrovial Grupa) od strane Gesaca (kompanija koja upravlja aerodromom u Napulju).
Kada su u pitanju drugi sektori, Banca IMI je asistirala Metasystem Grupi pri transferu Octo Telematica kompanije Charme fondu; Computer Gross Grupi je pomogla u reorganizaciji aktivnosti; Safilo kompaniji u procesu restruktuiranja; HG Capitalu pri akviziciji Teamsystem kompanije, a Salini Grupi pri kupovini kontrolnog paketa akcija u Todini Grupi. Štaviše, u sektoru Finansijskih institucija, banka je pružila savetodavne usluge fondaciji Cassa di Risparmio di Lucca u prenosu vlasničkog dela u CR Lucca na Banco Popolare, i Capogruppo Intesa Sanpaolo u prenosu aktivnosti depozitarne banke na State Street korporaciju, pored prenosa 96 filijala i Cassa di Risparmio della Spezia na Crédit Agricole.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana