Peti put dodeljene školarine

Objavljeno: 16.12.2010


Novosti iz banaka izvor: Eurobank EFG

Po jubilarni, peti put, Eurobank EFG uručila je danas pedeset Školarina u pojedinačnoj vrednosti od po 1.000 evra najboljim studentima državnih univerziteta u Srbiji. 

Grupi od 50 najboljih studenata u Srbiji, Školarine su uručili Božidar Đelić, potpredsednik Vlade za evropske integracije i ministar za nauku i tehnološki razvoj, Žarko Obradović, ministar prosvete i Filipos Karamanolis (Philippos Karamanolis), predsednik Izvršnog odbora Eurobank EFG. Ceremonija dodele Školarina održana je u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, u prisustvu brojnih predstavnika Vlade, diplomatskog kora, predstavnika nevladinog sektora, akademika i novinara.

Nagrađeni akademci su apsolventi ili studenti završnih godina državnih univerziteta iz više gradova – iz Beograda je 25 novih laureata, iz Novog Sada 11, iz Niša 13, a iz Kragujevca 1. Svi ispunjavaju izuzetno stroge kriterijume koje su pred njih postavili članovi nezavisne komisije za dodelu Eurobank EFG Školarina: ostvarili su prosek preko 9.5, izvrsno govore barem jedan strani jezik, pokazuju liderski potencijal i interes za razvoj lokalne zajednice.

„Eurobank EFG sa ponosom podržava mlade talente i na taj način pruža podršku društvu u celini. Verujemo da su visokoobrazovani ljudi najveći potencijal koji ima ova zemlja, generator pozitivnih promena i garant napretka zemlje. Kroz investiranje u mlade ljude, Eurobank EFG šalje jasnu poruku podrške modernoj, proevropskoj Srbiji, koja će podići kompetentnost Srbije na svetskom tržištu“, izjavio je Filipos Karamanolis, predsednik Izvršnog odbora Eurobank EFG čestitajući studentima na osvojenim Školarinama i dosadašnjim postignućima na fakultetu.

Prijavljivanje kandidata i ove godine izvršeno je putem on-line obrasca na engleskom jeziku. Eurobank EFG Školarine administrira „Institut za evropsku edukaciju“ (Institute of European Education, www.iie.eu), jedna od najstarijih međunarodnih organizacija sa iskustvom u visokom obrazovanju. Ovogodišnje laureate izabrala je nezavisna međunarodna stručna komisija, u čijem sastavu se nalaze eminentni profesori, stručnjaci nevladinih institucija i priznati profesionalci iz raznih oblasti.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana