40 miliona evra za mala i srednja preduzeća u jugoistočnoj Evropi

Objavljeno: 17.12.2010


Novosti iz banaka izvor: Volks banka

Volksbank International i Finansijska kompaniija za razvoj DEG (Deutsche Investitions and development) su u Beču potpisale ugovor o strateškom partnerstvu vredan 40 miliona evra kojima će se kreditirati mala i srednja preduzeća u jugoistočnoj Evropi, u kojoj zahvaljujući ekonomskkoj krizi i dalje postoji ograničeni pristup dovoljnim količinama kapitala.
Aksel Humel, Predsednik Izvršnog odbora Volksbank Srbija objašnjava:
„Volksbank International i DEG proširuju svoj poslovni odnos na formu strateškog partnerstva sa idejom da se ciljano asistira malim i srednjim preduzećima u jugoistočno evropskim zemljama. Koristeći dugoročni zajam DEG, Volksbak International će finansirati kompanije sa manje od 300 zaposlenih i godišnjim prometom od manje od 15 miliona evra, dok će maksimalni iznos kredita po kompaniji ići do milion evra.
VBI banke u regionu će podeliti ova sredstva na 5 miliona evra za preduzeća u Bosni i Hercegovini, 5 miliona evra u Hrvatskoj, 20 miliona evra u Rumuniji a ovde u Srbiji će 10 miliona evra biti iskorišćeno za kreditiranje malih i srednjih preduzeća kako bi se unapredilo njihovo poslovanje. Pored toga, VBI bakke će obaviti sve neophodne kreditne procene.“

 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana