EUR 118,49 USD 102,91 CHF 103,24

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 23.10.18. :: 118.4105 rsd

40 miliona evra za mala i srednja preduzeća u jugoistočnoj Evropi

Objavljeno: 17.12.2010


Novosti iz banaka izvor: Volks banka

Volksbank International i Finansijska kompaniija za razvoj DEG (Deutsche Investitions and development) su u Beču potpisale ugovor o strateškom partnerstvu vredan 40 miliona evra kojima će se kreditirati mala i srednja preduzeća u jugoistočnoj Evropi, u kojoj zahvaljujući ekonomskkoj krizi i dalje postoji ograničeni pristup dovoljnim količinama kapitala.
Aksel Humel, Predsednik Izvršnog odbora Volksbank Srbija objašnjava:
„Volksbank International i DEG proširuju svoj poslovni odnos na formu strateškog partnerstva sa idejom da se ciljano asistira malim i srednjim preduzećima u jugoistočno evropskim zemljama. Koristeći dugoročni zajam DEG, Volksbak International će finansirati kompanije sa manje od 300 zaposlenih i godišnjim prometom od manje od 15 miliona evra, dok će maksimalni iznos kredita po kompaniji ići do milion evra.
VBI banke u regionu će podeliti ova sredstva na 5 miliona evra za preduzeća u Bosni i Hercegovini, 5 miliona evra u Hrvatskoj, 20 miliona evra u Rumuniji a ovde u Srbiji će 10 miliona evra biti iskorišćeno za kreditiranje malih i srednjih preduzeća kako bi se unapredilo njihovo poslovanje. Pored toga, VBI bakke će obaviti sve neophodne kreditne procene.“

 Pogledajte arhivu novosti iz banaka