Donirano 32.000 evra za obrazovne institucije u Srbiji

Objavljeno: 20.12.2010


Novosti iz banaka izvor: Western Union

Kompanija Western Union, globalni lider u elektronskom transferu novca, u saradnji sa svojim zastupnicima u Srbiji donirala je 32.000 eura za tri obrazovne institucije u Srbiji. Donacija Western Union zastupnika (Banka Poštanska Štedionica, EKI Transfers, Societe Generale Bank i Tenfore) u iznosu od 16.000 eura udvostručena je od strane Western Uniona. Ovaj iznos će se iskoristiti za opremu i nastavna učila za predškolsku ustanovu „Ljuba Stanković“ u Beočinu, osnovnu školu „Sreten Lazarević“ iz Prilika kod Ivanjice i za Šestu beogradsku gimnaziju. Deo donacije biće iskorišćen i za edukaciju nastavnog kadra u ovim obrazovnim institucijama. 

Predškolska ustanova „Ljuba Stanković“ pored stručnog usavršavanja zaposlenih, će dobiti i potreban nameštaj, opremu i garderobu za mališane, dok će u osnovnoj školi „Sreten Lazarević“ pored obaveznog programa usavršavanja prosvetnih radnika, biti obezbeđena i dugo očekivana neophodna školska oprema kao što su mikroskopi, table, geografske karte i školsko ozvučenje. Šesta beogradska gimnazija uz pomoć ove donacije obnoviće komletnu kompjutersku mrežu i opremu, aparaturu za laboratorijsko istraživanje, a profesorski kadar će proći i jedan od najmodernijih razvojnih programa za stručno usavršavanje.

Državni sekretar u Ministarstvu Prosvete Vlade Srbije prof. dr Radivoje Mitrović, zahvalio se na donaciji kompaniji Western Union i njenim zastupnicima, i pohvalio želju Western Uniona da pomogne obrazovnim institucijama u Srbiji i da na taj način značajno doprinese edukaciji najmlađih generacija u Srbiji.

Regionalni direktor Western Uniona za Adriatic region, g. Fabio Del Grosso naglasio je da je ova donacija nastavak humanitarnih aktivnosti Western Uniona u saradnji sa lokalnim zastupnicima u okviru programa “Our World, Our Family”, koje su uspešno realizovane proteklih godina kako u Srbiji, tako i u drugim zemljama regiona, poput Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije. On je istakao da je “Our World – Our Family” petogodišnji program koji je vredan 50 miliona dolara i da je njegov cilj da osnaži globalne ekonomske perspektive, pomogne iseljenicima i njihovim porodicama da ostanu u kontaktu, prevaziđu barijere i ostvare svoje snove. Kroz ovaj program, kompanija se fokusira na jačanje pozitivnog uticaja na svoje klijente, poslovanje i zajednice u kojima radi.

Kompanija Western Union posluje u Srbiji od 2001. godine i uložila je oko 5 miliona dolara u razvoj infrastrukture za elektronski transfer novca u Srbiji. Na tržištu Srbije Western Union trenutno saradjuje sa 5 zastupnika – Bankom Poštanskom Štedionicom, EKI Transfers-om, Societe Generale Bankom, Tenfore-om , a nedavno je potpisan ugovor i sa UniCredit Bankom.

 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana