Uspešni preduzetnici na kalendaru

Objavljeno: 23.12.2010


Novosti iz banaka izvor: Opportunity banka

Porast broja klijenata za 40 odsto i štednje za 35 odsto, kao i povećanje ukupnog kreditnog portfolija koji dostiže 30 odsto na godišnjem nivou, samo su neki od rezultata koje je OBS ostvarila tokom ove godine zahvaljujući jedinstvenoj metodologiji mikrofinansiranja koju primenjuje, rečeno je prilikom promocije kalendara OBS-a za 2011. godinu. Na kalendaru su se našle fotografije deset uspešnih poljoprivrednih proizvođača i preduzetnika u okruženju u kome rade, kao dobri primeri samozapošljavanja koji su uz pomoć finansijske podrške OBS-a uspešno razvili svoj biznis.

„Pored teške situacije koja je svuda prisutna mi smo ostvarili rast u odnosu na prethodnu godinu, zato što na specifičan način podstičemo građane da sami razviju svoju poslovnu ideju i dođu u situaciju da od nje izdržavaju sebe i svoju porodicu. Time ne samo da rade na poboljšanju svog materijalnog statusa, već doprinose i napretku društva u celini“, izjavio je Vladimir Vukotić, član Izvršnog odbora OBS-a odgovoran za poslovni razvoj.

„Želeli smo da izradom kalendara promovišemo pozitivne primere malih poslovnih ideja koje su za današnje vreme posebno značajne sa stanovišta zapošljavanja i samozapošljavanja ljudi koji ostaju bez posla i održanja njihovih porodica. Uz podršku OBS-a koja se ne ogleda samo u finansijskom smislu, već i kroz kvalitetan rad na terenu sa klijentima ove ideje doživljavaju svoj rast i dalji razvoj. Kreditni savetnici koji dolaze kod klijenta, i pored vođenja kredita, zajedno sa klijentom rade i analizu poslovnog projekta i procenu rizika. Prednost ovakvog, terenskog načina rada, karakterističnog za OBS, velika je pošto klijentima ostavlja više vremena za posao i pomaže im ne samo finansijski već i u stručnom aspektu i jedan je od najznačajnijih faktora budućeg uspeha posla u koji se ulaže“, izjavila je Mirjana Dmitrović, menadžer za marketing i komunikacije OBS.

OBS je od kada posluje u Srbiji do sada pomogla održanje oko 50 hiljada radnih mesta sa preko 95 miliona evra kredita poljoprivrednim proizvođačima, mikro, malim i srednjim preduzećima. I tokom naredne godina OBS će nastaviti da obraća pažnju na podsticaj male privrede i poljoprivrednih gazdinstava koja su udaljena od urbanih centara što im otežava pristup potrebnim finansijskim uslugama.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana