Osnivanje "Fonda 5+"

Objavljeno: 05.01.2011


Novosti iz banaka izvor: Srpska banka

Srpska banka a.d. Beograd je osnovala Fond za podršku školovanju talentovane dece, sa namerom da se sistematski i organizovano stara o razvoju i obrazovanju izuzetno talentovanih učenika osnovnih i srednjih škola u Srbiji.
„Fond za 5+“, kako je njegov skraćeni naziv, stipendiraće školovanje i stručnog napredovanje posebno nadarenih đaka u obrazovnim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija; nagrađivaće učešće na takmičenjima i olimpijadama znanja čiji je cilj afirmacija naučnih i istraživačkih, odnosno umetničkih sposobnosti; a pružaće i materijalnu pomoć za redovno školovanje, obrazovanje i stručno usavršavanje u poznatim naučnim i obrazovnim centrima u zemlji i inostranstvu.
Zanimljivo je da će predsednik Fonda koji je formiran na osnovu Zakona o zadužbinama, fondacijama i fondovima biti dr Dragoljub Mićunović, a među članovima Upravnog odbora biće i sadašnji i bivši ministri Božidar Đelić, Ana Pešikan, Dušan Petrović, kao i predsednik banke Ivan Maričić.Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana