Donacija Kraljevu KBC banke i fonda Divac

Objavljeno: 27.01.2011


Novosti iz banaka izvor: KBC banka

Suočeni sa velikim problemima izazvanim zemljotresom koji je nedavno pogodio Kraljevo, naročito uslove u pojedinim obrazovnim institucijama, KBC Banka je odlučila da donira 1.200.000 dinara za pomoć dvema školama koje se nalaze na teritoriji ove opštine – osnovnoj školi „IV Kraljevački bataljon“ i osnovnoj školi “Vuk Karadžić“.

Donacija je uručena 27.januara, na dan kada škole tradicionalno proslavljaju Svetog Savu – školsku slavu, a tim povodom je, u 11h u osnovnoj školi “IV Kraljevački bataljon“ bio održan prigodan program. Prisutnima se prvo obratila direktorka ove škole Dušanka Marinković i zahvalila se na pomoći koju je škola dobila. Naglasila je da ova donacija za njih ima veliki značaj i da je idealna prilika da se nastala oštećenja što pre saniraju, kako bi deca nastupajuće školske dane provela u lepšem ambijentu.

Nakon sečenja slavskog kolača, prisutnima se obratila Maja Vezmar Ristić, direktorka Direkcije za rad sa stanovništvom u KBC Banci. Nakon što je pozdravila sve prisutne I čestitala im školsku slavu, objasnila je kako su se zaposleni i menadžment Banke odlučili na ovaj korak. Ističući da je ponosna na sve zaposlene, koji su odlučili da sredstva od novogodišnje proslave usmere za pomoć školama u Kraljevu. Dodala je da su zaposleni davali i pojedinačne donacije, u želji da sakupljeni iznos bude što veći. Naglasila je da KBC Banka ima filijalu u Kraljevu koja je takođe pretrpela oštećenja, kao i stanovi i kuće njenih zaposlenih i najavila da će KBC Banka i ubuduće podržavati projekte i akcije koje za cilj imaju pomaganje sredini u kojoj posluje.

Donaciju školama uručio je naš proslavljeni košarkaš Vlade Divac, koji će specijalno ovim povodom posetio Kraljevo. I sam poznat kao veliki humanista, istakao je da je humanitarni Fond Ana i Vlade Divac, koji je aktivan na mnogim projektima, sa radošću prihvatio da se uključi u ovu akciju i pomogne gradu Kraljevu i njegovim školama. Nije izostalo ni nekoliko saveta koje je uputio deci, da dobro uče, slušaju svoje učitelje i roditelje I budu dobri đaci..

Dodeli donacije prisustvovao je i gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović, koji se zahvalio KBC Banci na donaciji koju su uručili i potvrdio da je svaka donacija Kraljevu podjednako važna, a svako uručenje pomoći podstrek drugim društveno odgovornim kompanijama i pojedincima da nastave da upućuju pomoć za ove namene i ubuduće.

Donacija je u 12h uručena i osnovnoj školi “Vuk Karadžić”.

Nakon zemljotresa u Kraljevu veliki broj kompanija i pojedinaca odazvao se i pomogao što novčanim donacijama, što donacijama u građevinskom materijalu, hrani, ili pomoći konkretnim ustanovama. KBC Banka odlučila je da sredstva donira ovim dvema osnovnim školama, jednoj gradskoj i jednoj prigradskoj. Ove dve škole su značajno oštećene u zemljotresu i nastava u njima je bila prekinuta 2-3 nedelje, pa im je pomoć u vidu sredstava za njihovu sanaciju izuzetno značajna. U obe škole, predlog KBC Banke za donaciju dočekan je sa velikim oduševljenjem i okarakterisan kao izuzetno human gest. Škole će donaciju iskoristiti za ono što je najpotrebnije, a to su u ovom trenutku građevinski radovi i učionički nameštaj.


 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana