Dobitnik nagrade "Planeta Biznis"

Objavljeno: 22.02.2011


Novosti iz banaka izvor: Eurobank EFG

- Eurobank EFG dobitnik je prestižne nagrade “Planeta Biznis“ za finansijsku instituciju koja je tokom 2010. godine najviše doprinela na polju korporativne društvene odgovornosti. U okviru projekta „Investiramo u evropske vrednosti“ Eurobank EFG je kroz različite projekte odgovornosti tokom pet godina do sada uložila preko 3,6 miliona evra u Srbiji, kao vid podrške društvu u domenu visokog obrazovanja, zdravstva, zaštite životne sredine, integracije osoba sa invaliditetom i kulture.

Prestižna nagrada “Planeta Biznis”, koju već petu godinu dodeljuju Ekonometar i Magazin Biznis, izdanja Nira Press-a, namenjena je pojedincima i kompanijama koji su svojim radom pokazali da poslovni uspeh ne dolazi slučajno, već vrednim radom i trudom, ali i brigom o onima kojima je to najpotrebnije.

Tokom protekle godine, pored realizacije postojećih DOP programa, Eurobanka je pokrenula dva nova društveno-odgovorna projekta na nacionalnom nivou. Zajedno sa Fondom „Ana i Vlade Divac“, lansirana je humanitarna MasterCard kreditna kartica „Veliko srce“, kojom se prikupljaju sredstva za rekonstrukciju dečijih igrališta u vrtićima širom Srbije. Takođe, Eurobanka je, u saradnji sa Centrom za razvoj inkluzivnog društva pokrenula „Pokretni inkluzivni muzej“, izložbu studentskih radova koju čine praktični predmeti čiji je dizajn prilagođen upotrebi osoba sa invaliditetom.

Posebno prizanje za doprinos Eurobanke na polju razvoja društva jednakosti predstavlja i sertifikat o inkluzivnosti Evropskog instituta za dizajn i invaliditet – Dizajn za celu Evropu (EIDD) za poslovno sedište Banke u srcu Beograda – „Eurobank EFG Centar“. Plaketa koja je prošle godine uručena predstavnicima Eurobanke, prva je takve vrste koja je dodeljena za neku poslovnu zgradu u Srbiji.

Tokom 2010. godine, Eurobank EFG postala je i prva finansijska institucija u Srbiji članica Finansijske inicijative Programa Ujedinjenih nacija za životnu sredinu (UNEP FI). Na inicijativu Eurobanke, u Udruženju banaka Srbije biće formirana Radna grupa za održivi razvoj i doprinos društvenoj zajednici, koja će se baviti pitanjima koja su u fokusu ove inicijative Ujedinjenih nacija.

Pored navedenih društveno-odgovornih projekata, Eurobanka je u protekloj godini pokrenula i Medifree® pogram besplatne zdravstvene zaštite za svoje klijente, kontinuirano izdvajajući sredstva za očuvanje zdravlja svojih klijenata i njihovih porodica. Medifree program omogućava klijentima Banke neograničen broj besplatnih specijalističkih pregleda u Opštoj bolnici Bel Medic.

 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana