Ivan Šramko pridružio se Intesa Sanpaolo grupaciji

Objavljeno: 07.03.2011


Novosti iz banaka izvor: Intesa Sanpaolo

- Ivan Šramko, bivši guverner Nacionalne banke Slovačke, pridružio se grupaciji Intesa Sanpaolo kao savetnik za regione centralno-istočne i jugoistočne Evrope. U novoj ulozi, on će predstavljati Intesa Sanpaolo u Upravnim odborima Banca Intesa Beograd, mađarske CIB Banke, Privredne Banke Zagreb, slovenačke Banka Koper i Intesa Sanpaolo Banka, Bosna i Hercegovina.

Ivan Šramko je na guvernerskoj poziciji Nacionalne banke Slovačke bio od 1. januara 2005., a tri godine ranije, obavljao je dužnost viceguvernera.

Za vreme njegovog mandata, Slovačka je uspešno prešla na evro što je rezultiralo pogodnostima kao što su stabilnost, povećano poverenje i najviši kreditni rejting u regionu. I u prethodnom periodu koji je obeležila ekonomska kriza Slovačka je pokazala da poseduje dobar potencijal zahvaljujući kome je i u 2010. godini ostvarila najveći stopu rasta u poređenju sa ostalim zemljama zapadne Evrope.

“Veoma smo ponosni što se gospodin Šramko pridružio našoj grupaciji”, rekao je Đovani Bokolini (Giovanni Boccolini), direktor Divizije internacionalnih banaka članica Intesa Sanpaolo. “ Odlično poznavanje regiona centralno-istočne i jugoistočne Evrope, internacionalno iskustvo i besprekorna biografija, čine ga idealnim izborom za Intesa Sanpaolo grupaciju. Verujemo da će izuzetno poznavanje regulatornih okvira uz bogato poslovno iskustvo i posvećenost doprineti međunarodnim aktivnostima Intesa Sanpaolo grupacije.


Kao guverner Centralne banke Slovačke, bio je član Saveta guvernera evropskih centralnih banaka, guverner u Međunarodnom monetarnom fondu (IMF) i povremeni guverner u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD).

Osim toga, od februara 2010. postao je stalni predstavnik Slovačke u OECD u Parizu.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana