Usluga koja će poboljšati kontrolu i omogućiti uštede u privatnom i javnom sektoru

Objavljeno: 10.03.2011


Novosti iz banaka izvor: Visa

Visa Inc. (NYSE: V) je najavila globalno uvođenje Visa IntelliLink Compliance Management platforme, rešenja koje nudi poboljšanu kontrolu, usaglašenost i zaštitu kompanijama i ustanovama koje koriste programe poslovnih kartica.
Visa IntelliLink Compliance Management pretvara podatke o transakcijama po poslovnim karticama u informacije koje oni koji su zaduženi za programe kartica u javnom i privatnom sektoru mogu koristiti kako bi sveli na minimum i sprečili njihovu zloupotrebu. Novo rešenje je projektovano da ustanovama i preduzećima omogući detaljniji pregled podataka iz programa poslovnih kartica, i dopunjuje postojeće sisteme za upravljanje i izdavanje izveštaja, obezbeđujući potpuni uvid u aktivnosti s ovim karticama.
Ovo fleksibilno rešenje nudi više modula koji se mogu prilagoditi posebnim potrebama konkretne organizacije i koji su međusobno operativno povezani, što odgovornima omogućava različite načine pregleda podataka. Ova aplikacija nudi sledeće usluge:
• Analitika i istraživačko izveštavanje, uključujući mogućnost detaljne analize podataka radi merenja učinka programa platnih kartica organizacije
• Prepoznavanje zloupotrebe, uključujući Visa sistem koji detektuje sumnjivo ponašanje
• Izveštavanje koje omogućava usaglašenost s konkretnim programom i propisima
• Centralizovano čuvanje podataka, što omogućava automatsku usaglašenost s programom kartica i propisima, kao i pripremu revizije
Zloupotrebe koje zaposleni vrše neprimerenim trošenjem novca se inače mere u milijardama i to se odražava kako na vladine ustanove, tako i na privatni sektor. Primera radi, godišnji izveštaj Udruženja ovlašćenih veštaka za prevare za 2008. godinu je pokazao da prevare godišnje koštaju firme u SAD 994 milijarde dolara. Poslovne platne kartice ustanovama i preduzećima omogućavaju bolji pregled i kontrolu potrošnje, čineći ih sigurnijom i informativnijom metodom plaćanja u poređenju s metodama plaćanja papirnim novcem. Visa IntelliLink Compliance Management može da pomogne programima poslovnih kartica da postanu efektivniji tako što omogućava detaljnije preglede i izveštaje, čime daje veći uvid u učinak programa, kao i informacije na koje se može odmah reagovati kako bi se brzo uočili i obeshrabrili prevara, nepotrebno trošenje, gubitak i zloupotreba.
„Neusaglašenost sa politikom upotrebe kartica u organizaciji može umanjiti efikasnost procesa i uštede troškova, što će uticati na vrednost koju ovi programi mogu da pruže,“ rekao je Rafael De la Vega, koji je na čelu Globalnih komercijalnih proizvoda u Visa Inc. „Pretvaranjem podataka o transakciji u kritično važnu informaciju, Visa IntelliLink Compliance Management može da pomogne ustanovama i preduzećima da bolje prate svoju potrošnju preko poslovnih kartica i obeshrabre zloupotrebe – što kao krajnji ishod ima još veću vrednost i uštede troškova.“
„Mi vidimo Visa Intellilink Compliance Management kao važan dodatak našem proizvodnom programu koji dopunjuje spektar usluga koje već nudimo preduzećima,“ rekao je Denis Bauer, Upravni direktor Global Payment Solutions u Barclaycard. „Ova usluga je dostupna već danas i očekujemo da će ona našim klijentima doneti značajnu vrednost.“
Visa IntelliLink Compliance Management je sada dostupan svim izdavaocima Visa poslovnih kartica širom sveta. Ponuda programa kao usluge koja je postavljena na internetu podržava primenu koja je troškovno efektivna i omogućava automatsko ažuriranje. Ovo rešenje je projektovano da se besprekorno integriše s postojećim sistemima za upravljanje karticama i time omogući korisnicima širom sveta da rade s istim, ažuriranim podacima.

Spektar proizvoda Visa IntelliLink
Visa Intellilink Compliance Management je deo spektra proizvoda Visa IntelliLink, koji obuhvata i Visa IntelliLink Spend Management (platformu za upravljanje troškovima) koja je globalna informaciona alatka programa za poslovne kartice. Ona pruža široke mogućnosti izveštavanja i upravljanja troškovima preduzećima svih veličina – od malih i srednjih do korporacija i multinacionalnih kompanija – na jedinstvenoj, prilagodljivoj platformi. Ovaj proizvod se integriše sa čitavim proizvodnim spektrom Visa business-to-business platnih proizvoda i projektovan je da kod izdavaoca i klijenata zadovolji ključne potrebe upravljanja informacijama.
Od kako je uvedena, platformu za upravljanje troškovima Visa IntelliLink Spend Management je usvojilo preko pedeset vodećih finansijskih institucija širom sveta.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana