Dobitnik Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje PKS

Objavljeno: 31.03.2011


Novosti iz banaka izvor: Eurobank EFG

Eurobank EFG nagrađena je Nacionalnom nagradom za društveno odgovorno poslovanje, koju tradicionalno dodeljuje Privredna komora Srbije. U izboru između 78 kompanija, Eurobank EFG nagrađena je u kategoriji velikih preduzeća, kao kompanija koja je u proteklom dvogodišnjem periodu pokazala najviši stepen odgovornosti u svom poslovanju.

Prestižna nagrada Privredne komore Srbije dodeljena je Eurobanci za realizaciju zapaženih i strateški osmišljenih društveno odgovornih projekata u okviru programa „Investiramo u evropske vrednosti“, kao i za odgovorno poslovanje prema svojim klijentima i zaposlenima.

Kroz sveobuhvatni program korporativne društvene odgovornosti „Investiramo u evropske vrednosti“, Eurobank EFG do sada je uložila više od 3.6 miliona evra u projekte iz domena edukacije, zdravstva, zaštite životne sredine, razvoja inkluzivnog društva i kulture. Pored nastavka pomenutog programa, koji podrazumeva kontinuirano i posvećeno investiranje u najosetljivije segmente društva, tokom prošle godine Eurobanka je inicirala i dva nova DOP projekta na nacionalnom nivou. Zajedno sa Fondom „Ana i Vlade Divac“, lansirana je humanitarna MasterCard kreditna kartica „Veliko srce“, kojom se prikupljaju sredstva za rekonstrukciju dečijih igrališta u vrtićima širom Srbije. U saradnji sa Centrom za razvoj inkluzivnog društva Banka je pokrenula „Pokretni inkluzivni muzej“, izložbu studentskih radova koju čine praktični predmeti čiji je dizajn prilagođen korišćenju osoba sa invaliditetom. Takođe, u prošloj godini, Eurobanka je najboljim studentima državnih univerziteta dodelila više od 50 jednokratnih Školarina u ukupnom iznosu od 50.000 evra, a do sada je ukupno 1.350 najboljih diplomaca Srbije izabrano za laureate ove prestižne Školarine.

Eurobank EFG danas predstavlja sistemsku banku, koja se nalazi među vodećim finansijskim institucijama u Srbiji. Nagradom Privredne komore Srbije, Banka još jednom potvrđuje svoju stratešku orijentaciju prema građanima, privredi i društvu Srbije, koje želi da unapređuje i podržava paralelno sa svojim poslovnim uspesima.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana