SARADNJA NBS I PORTALA KAMATICA.COM

Objavljeno: 19.11.2007


Novosti iz banaka izvor: NBS i Kamatica.com

Narodna banka Srbije ima u planu da pojača saradnju sa nezavisnim organizacijama za informisanje građana o finansijskim uslugama na domaćem tržištu (između ostalih i sa portalom www.kamatica.com), kao i sa udruženjima i organizacijama za zaštitu potrošača.
U okviru ove aktivnosti, 14.11.2007. godine održan je sastanak 3 finansijska portala iz Srbije, sa guvernerom i njegovim saradnicima.
Finansijski portal www.kamatica.com je dobio priznanje i pohvale od strane Narodne banke Srbije za svoj rad i potvrdu o spremnosti Narodne banke Srbije da pomogne u daljem radu. Kamatica.com će sa svoje strane raditi na uspostavljanju dobrih odnosa sa NBS, a sve u cilju boljeg informisanja i edukovanja građana o finansijskim uslugama u Srbiji.
U okviru svojih aktivnosti u edukovanju i informisanju građana, Narodna banka Srbije planira da uskoro objavi „belu listu“ banaka.
Ova lista će obuhvatiti banke koje u obračunima pri izdavanju i vraćanju kredita koriste srednji kurs Narodne banke Srbije.
Guverner je najavio da će u narednoj godini Narodna banka Srbije sprovesti i nezavisnu analizu kvaliteta finansijskih usluga u Srbiji.

Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana