Eurobank EFG: Počinje isplata obveznica stare devizne štednje

Objavljeno: 30.05.2011


Novosti iz banaka izvor: Eurobank EFG

Eurobank EFG, kao zvanični agent Vlade Srbije, servisira isplatu ovogodišnje rate obveznica stare devizne štednje koja dospeva od 31. maja. 

Eurobank EFG i ove godine je potpuno spremna za isplatu dospele rate obveznica stare devizne štednje, koja počinje 31.maja. Sredstva su obezbeđena iz Budžeta Republike Srbije, te će tako biti isplaćeni svi klijenti koji dostave validnu dokumentaciju. Klijenti će naplatiti svoje obveznice uz prezentovanje važeće lične isprave (lična karta, izbeglička legitimacija, legitimacija raseljenog lica ili pasoš) i izvoda o stanju na računu u Centralnom registru, depou i kliringu za hartije od vrednosti (CRHoV).

Dodatni dokument biće neophodan samo klijentima čija dospela rata prelazi iznos od EUR 5.000, kao i klijentima koji nisu podizali svoje obveznice Republike Srbije u poslednje dve uzastopne godine.

Vlasnik obveznica pored identifikacionog dokumenta prilaže i neki od dodatnih dokumenata, a ovlašćeno lice uz identifikacioni dokument prilaže još i fotokopiju vlasnikovog identifikacionog dokumenta.

Dokumenti koji se u ovu svrhu mogu prihvatiti su: pasoš, vozačka dozvola, overena zdravstvena knjižica, poslednji ček od penzije, telefonski račun za prethodni mesec, račun za utrošenu električnu energiju ili račun komunalnih usluga za prethodni mesec.

Štednja po viđenju – Slobodna štednja je odličan izbor za klijente koji se opredele da nastave da štede. Pogodnost računa Slobodne štednje podrazumeva atraktivnu kamatnu stopu na sredstva koja su klijentima dostupna u svakom trenutku, uz maksimalnu sigurnost i bez dodatnih troškova. Klijenti koji ne poseduju račune Slobodne štednje imaju mogućnost da račune otvore na licu mesta u preko 100 filijala Eurobank EFG širom Srbije.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana