UniCredit fondacija dodeljuje 20 grantova izbeglim i interno raseljenim licima koja žive u Opštini Kragujevac

Objavljeno: 20.06.2011


Novosti iz banaka izvor: UniCredit banka

Nerešeno stambeno pitanje, nezaposlenost, društvena isključenost i neinformisanost najveće su prepreke u procesu integracije izbeglih i interno raseljenih lica u Srbiji. Upravo kako bi doprineli pružanju podrške ovoj kategoriji stanovništva u procesu integracije UniCredit fondacija, Grupa 484 i UniCredit Banka su pokrenule projekat „Socijalna i ekonomska integracija izbeglih i raseljenih lica u kolektivnim centrima u Srbiji“. Ovaj projekat se u našoj zemlji sprovodi od 2008. godine, a u okviru njega UniCredit dodeljuje 20 grantova koji će izbeglim i interno raseljenim licima koja žive u Opštini Kragujevac omogućiti da započnu samostalni biznis. Kroz grantove u iznosu od 1.200 evra UniCredit fondacija želi da podstakne integrisanje ranjivih kategorija stanovništva u životnu sredinu, da im omogući da povećaju svoj kućni budžet, a samim tim i životni standard. 

"Projekat ’Migracije’ je pokrenula UniCredit fondacija sa ciljem da poveća svest i kulturu o ovom fenomenu koji svakako predstavlja jedno od najurgentnijih i najvažnijih pitanja našeg vremena. Srbija je bila prva zemlja u kojoj je 2008. otpočeo projekat, a UniCredit Banka od samog početka predstavlja važan deo te inicijative. Ovaj projekat je dodatni dokaz naše posvećenosti podsticanju održivog razvoja lokalnih zajednica u Srbiji, ali i pokazatelj strateške i dugoročne posvećenosti UniCredita Srbiji i pitanjima od najvećeg društvenog značaja", izjavio je Nikola Vuletić, direktor Direkcije za komercijalne poslove UniCredit Banke.

O UniCreditu
UniCredit Bank Srbija je članica UniCredita, najveće međunarodne finansijske institucije s jakim korenima u 22 evropske zemlje i širokom međunarodnom mrežom na oko 50 tržišta, s preko 9.600 ekspozitura i 162.000 zaposlenih. U regionu Centralne i Istočne Evrope UniCredit upravlja najrasprostranjenijom međunarodnom bankarskom mrežom od oko 3.900 ekspozitura. Grupa pored Italije, Austrije i Nemačke posluje i u Azerbejdžanu, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Republici Češkoj, Estoniji, Mađarskoj, Litvaniji, Letoniji, Kazahstanu, Kirgistanu, Poljskoj, Rumuniji, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji, Turskoj i Ukrajini.

O UniCredit fondaciji
UniCredit fondacija je neprofitna korporativna fondacija koju je u martu 2003. osnovao UniCredit sa ciljem da potvrdi posvećenost promociji ključnih vrednosti koja su osnova njegovog korporativnog identiteta. Fondacija, u saradnji sa lokalnim organizacijama osmišljava, sprovodi i direktno nadgleda razvojne projekte u zemljama u kojima je Grupa prisutna, kao i u oblastima u kojima Grupa nema poslovnih interesa. Fondacija promoviše kulturu moderne korporativne filantropije, građansku posvećenost, donatorstvo i dobrotvorni rad.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana