Fond za podršku školovanju talentovane dece

Objavljeno: 28.06.2011


Novosti iz banaka izvor: Srpska banka

„Fond za 5+“, čiji je osnivač Srpska banka, dodelilo je danas 24 novčane nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji za postignute rezultate na republičkim takmičenjima u ovoj školskoj godini.
 
Događaju su prisustvovali predsednik UO 'Fonda za 5+', prof. dr Dragoljub Mićunović, kao i članovi UO 'Fonda za 5+' sadašnji i bivši ministri, Božidar Đelić, potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije, Dušan Petrović, ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, Ana Pešikan i predsednik Izvršnog odbora Srpske banke Ivan Maričić.

Božidar Đelić je izjavio da mu je drago što među nagrađenim učenicima nisu samo učenici iz velikih gradova već i učenici iz manjih sredina i siromašnih porodica koji postižu zavidne rezultate na takmičenjima.

Predsednik Izvršnog odbora Srpske banke Ivan Maričić izrazio je zadovoljstvo što Srpska banka pomaže talentovanim učenicima u Srbiji istakavši da će 'Fond za 5+' ubuduće to činiti u mnogo većem obimu.

Fond za podršku školovanju talentovane dece (Fond za 5+) osnovala je Srpska banka u januaru ove godine sa ciljem da stipendira nadarene učenike i nagradi njihova učešća na takmičenjima i olimpijadama znanja.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana