Volksbank snizila kamate na dinarske kredite

Objavljeno: 15.07.2011


Novosti iz banaka izvor: Volksbank

Sa ciljem povećanja konkurentnosti i istovremeno prateći inicijative Narodne banke Srbije, Volksbanka je snizila kamatne stope za dinarske kredite. Promene se odnose na gotovinske, potrošačke, kredite za refinansiranje i auto kredite, kao i na segment malih preduzeća i preduzetnika.
Nenad Lučić, ekpert sektora za razvoj proizvoda objašnjava:
“Da su klijenti prepoznali prave koristi zaduživanja u dinarima potvrđuje činjinica da je većina plasmana kredita u domaćoj valuti (dinarski krediti sa fiksnom kamatom). Od početka smo se vodili idejom da klijentima ponudimo nepromenljive uslove tokom otplate kredita, što se ispostavilo kao veoma pozitivno kada su fluktuacije kursa dinara postale učestale. Glavna prednost dinarskog kredita sa fiksnom kamatom je to što kamata i mesečna rata ostaju fiksne tokom celog perioda otplate kredita bez obzira na kretanja kursa ili referentnih stopa“.

Nove fiksne kamatne stope se kreću od 13.95% (EKS od 16.05%) za auto kredit, 17.60% (EKS od 20.75%) za potrošačke, 17.75% (EKS 20.93%) za refinansiranje i 19.45% (EKS od 23.00%) za gotovinske kredite. Za segment malih preduzeća i preduzetnika kamate se kreču od 16.00% (EKS od 19.74%).
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana