ProCredit banka i Toyota za očuvanje životne sredine

Objavljeno: 12.08.2011


Novosti iz banaka izvor: ProCredit banka

ProCredit banka je, kao konkretan doprinos unapređenju energetske efikasnosti i očuvanja životne sredine, uspostavila saradnju sa Toyotom u Srbiji, kupovinom hibridnih vozila Toyota Prius kao službenih vozila.

Na taj način, ProCredit banka je dodatno pojačala svoje angažovanje u zaštiti životne sredine, kao jedan od važnih vidova doprinosa sredini u kojoj posluje. Pored višegodišnjeg rada na unapređenju energetske efikasnosti kreditima i lizingom za energetsku efikasnost, ProCredit Banka u Srbiji aktivno učestvuje i u promovisanju energetske efikasnosti i inicijativa za korišćenje „zelene“ tehnologije među svojim zaposlenima i klijentima, što je takođe jedan od razloga za odluku o korišćenju Toyote Prius.

„Vozila, mašine i oprema kupljeni uz pomoć kredita i lizinga za energetsku efikasnost koje je obezbedila ProCredit banka u poslednjih godinu i po dana, ostvaruju energetske uštede od preko 13 miliona kilovat časova, dok su emisije ugljen dioksida smanjene za preko 7 hiljada tona godišnje. Na taj način preduzeća imaju manji trošak energije, a sa druge strane doprinosimo i čistijoj životnoj sredini kroz manju emisuju štetnih gasova.
Pored toga preduzeća koja se opredele da investiraju u energetski efikasne projekte putem posebnih kredita ProCredit banke dobijaju 15% bespovratnih sredstava na ukupnu vrednost investicije, čime se isplativost ulaganja značajno povećava“ – izjavio je Dejan Janjatović, član Izvršnog odbora ProCredit banke prilikom prijema vozila od Sanje Blečić, direktorke Toyotinog dilera GO.TA. Car.

Uslov za odobravanje lizinga i kredita za unapređenje energetske efikasnosti u ProCredit banci je da sredstva čija je nabavka njima finansirana obezbeđuju barem 20% ušteda u potrošnji energije ili 20% smanjenja emisija ugljen dioksida.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana