Opportunity Banka izabrala preduzetnicu godine

Objavljeno: 09.09.2011


Novosti iz banaka izvor: Opportunity banka

Povodom završetka nagradnog konkursa za izbor preduzetnice godine Opprortunity Banka je organizovala konferenciju za medije na kojoj je ovogodišnjoj pobednici uručena nagrada od 500.000 dinara. Konkurs „Žena za 5“ raspisan je krajem juna u saradnji sa Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj.

Konkurs je organizovan sa ciljem pružanja javne podrške i podsticaja ženskog preduzetništva , i namenjen je svim ženama koje imaju malo ili srednje preduzeće registrovano na svoje ime i koje učestvuju u poslovnim aktivnostima, žene samostalne preduzetnice ili žene nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva.

Predstavnice žirija u sastavu: Ana Žegarac - Nacionalna agencija za regionalni razvoj i predsednica komisije, Marijana Vujović - Opportunity Banka, Jasmina Nikitović Stojičić - urednica emisije „Znanje imanje“ i prošlogodišnja pobednica konkursa Sanja Knežević, direktorica etno sela Latkovac, posle dvomesečnog prikupljanja prijava imale su težak zadatak da odluče ko je pobednica. Već u prvom mesecu pristiglo je preko 50 prijava što govori o tome koliko je neophodno pokrenuti više ovakvih inicijativa koje su od velikog značaja svim ženama preduzetnicama.

„Svrha konkursa i nagrade je promovisanje ženskog preduzetništva i podsticanje različitih programa finansiranja i edukacije. Ponosni smo na činjenicu da razumemo potrebe okruženja u kojem poslujemo i Opportunity banka sa velikim zadovoljstvom podstiče samozapošljavanje i ulaganje u razvoj malog i mikro preduzetništva kroz projekte kao što je „Žena za 5“. – izjavio je Vladimir Vukotić, predsednik Izvršnog odbora Oportunity banke.

Ovogodišnja pobednica Tanja Petković iz Niša dobila je novčanu nagradu za namensko investiranje u razvoj i unapređenje svog poslovanja. Tanja je kao vlasnica poljoprivrednog gazdinstva pokrenula proizvodnju cveća još 2005.godine. Danas proizvodi oko 100.000 saksija raznih vrsta sadnica, a kao osnivač i predsednik udruženja proizvođača cveća “Cvet juga” aktivno radi na oplemenjivanju i promociji ove delatnosti.

„Presrećna sam što sam osvojila nagradu za preduzetnicu godine i što je neko moj trud i rad uspeo da prepozna. Novac od nagrade uložiću u izgradnju staklenika i time omogućiti svim članovima udruženja „Cvet juga“ stalna izložbena i prodajna mesta. Ovo je nešto o čemu smo svi sanjali i stvarno sam presrećna . ” – izjavila je Tanja Petković, pobednica konkursa „Žena za 5
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana