ProCredit banka: Humanost i odgovornost na delu

Objavljeno: 06.10.2011


Novosti iz banaka izvor: ProCredit Bank

Povodom Svetskog dana zaštite staništa, ProCredit banka i „BiS Reciklažni centar“ pokrenuli su akciju pod nazivom „Za zdraviju prirodu u našem komšiluku“, posvećenu reciklaži elektronskog otpada, kao i daljoj edukaciji i unapređenju svesti građana i preduzeća o važnosti odgovornog upravljanja elektronskim otpadom.

U okviru ove akcije, koja će trajati od 6. do 16. oktobra, ProCredit banka će ispred svoje Centrale, u Ulici Milutina Milankovića 17 na Novom Beogradu, postavila namenski kontejner, u koji će svi građani i preduzeća moći da odlože svoje stare i neispravne elektronske uređaje, računarsku opremu, kao i ostale aparate koji im više nisu potrebni.

Sa namerom da čitava akcija, pored svog ekološkog karaktera, dobije i snažnu humanitarnu notu, ProCredit banka je odlučila da za svaki kilogram elektronskog otpada koji građani i preduzeća donesu i odlože u namenski reciklažni kontejner, izdvojiti i uplatiti po jedan evro u Humanitarni fond B92 i nameniti kupovini inkubatora za porodilišta u Srbiji.
Takođe, za sve građane koji se priključe akciji „Za zdraviju prirodu u našem komšiluku“, ProCredit banka je pripremila vredan poklon - šest meseca besplatnog korišćenja usluge mobilnog bankarstva ProCredit banke.

- Od svog osnivanja ProCredit banka je posvećena odgovornom bankarskom poslovanju, koje se pored odgovornog pristupa u radu sa malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima, građanima i poljoprivrednicima, ogleda i u odgovornom odnosu prema sredini u kojoj živimo i poslujemo. ProCredit banka je apsolutno svesna činjenice da su odgovoran tretman i reciklaža elektronskog otpada u današnje vreme izuzetno važni, naročito imajući u vidu činjenicu da elektronski otpad spada u grupu otpada koja danas beleži najveći godišnji rast u Srbiji, i to od preko pet odsto po stanovniku. Izuzetno mi je drago što ćemo ovom akcijom uspeti da povežemo dve veoma važne stvari, podršku Humanitarnoj akciji Fonda B92 „Borba za bebe“ i našu inicijativu posvećenu unapređenju zaštite životne sredine. Takođe, verujem da ćemo na ovaj način podstaći veliki broj sugrađana da recikliraju elektronske uređaje koji im nisu potrebni, ali i da uz našu podršku doniraju nabavku inkubatora za porodilišta u Srbiji – istakao je član Izvršnog odbora ProCredit banke Igor Anić, na današnjoj konferenciji za novinare, održane povodom početka akcije „Za zdraviju prirodu u našem komšiluku
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana