Erste bank: Podrška socijalnim preduzetnicima

Objavljeno: 12.10.2011


Novosti iz banaka izvor: Erste banka

Na konferenciji o socijalnom preduzetništvu održanoj danas u Palati „Srbija“, Erste Banka je najavila realizaciju kredita pod posebnim uslovima za projekat „Daj Daj pelene“. Kredit, koji će biti odobren do kraja oktobra, namenjen je finansiranju razvoja socijalnog preduzeća koje proizvodi višekratne pelene od bambusa koje su zdravije po bebe i životnu sredinu od običnih.  

„Erste Banka se aktivno uključila u promociju koncepta socijalnog preduzetništva 2010. godine u okviru Turneje društvenog preduzetništva. Otvaranjem mogućnosti finansiranja onima kojima to do sada nije bilo dostupno ili je bilo teško dostupno, težimo da podržimo razvoj zajednica u kojima delujemo. Za početak, odobrićemo kredit od 10.000 evra po posebnim uslovima preduzeću ’Daj daj pelene’“, rekao je Slavko Carić, predsednik Izvršnog odbora Erste Banke.

 

„Mi smo hrabar mali kolektiv. Ima nas četiri, neke od nas su ranije radile u tekstilnoj industriji, dok je još bilo posla. Pošto posla nema, odlučile smo da ga stvorimo. Naporno smo radile na razvitku proizvoda i firme, ali pomoć Erste Banke zaokružuje naš projekat i pruža nam neophodnu finansijsku podršku kako bismo se upustili u dalji razvoj koncepta“, izjavila je Violeta Matijević, vlasnica socijalnog preduzeća koje proizvodi „Daj daj“ pelene.

 

Dogovor o kreditu objavljen je danas na konferenciji „Socijalno preduzetništvo i biznis – mogućnosti i izazovi“ koju je u Palati „Srbija“ organizovala Erste Banka u saradnji sa Timom za smanjenje siromaštva i socijalnu inkluziju Vlade Srbije. Konferencija je osmišljena sa ciljem da pomogne razvoj socijalnih preduzeća kroz razmenu iskustava sa vodećim domaćim privrednicima, medunarodnim predavačima i vladinim sektorom.

 

U diskusionim panelima učestvovali su predstavnici Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, direktori velikih domaćih kompanija „Victoria Group“ i „Farmakom““ i „Erste Banka“, kao i internacionalni stručnjaci iz oblasti socijalnog preduzetništva. Budući socijalni preduzetnici imali su prilike da dobiju smernice u oblastima tržišnog pozicioniranja, saradnje sa konvencionalnim biznisom, evropskim regulativama, i drugim. Konferencija je održana u okviru Evropske nedelje malih i srednjih preduzeća, u koju se Erste Banka aktivno uključuje već treću godinu zaredom.Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana