Uspešno povećanje kapitala UniCredita

Objavljeno: 01.02.2012


Novosti iz banaka izvor: Kamatica

UniCredit je uspešno završio svoje povećanje kapitala. U petak, 27. januara Grupa je saopštila da je u toku Perioda upisa, koji je trajao od 9. do 27. januara 2012. godine, ostvareno je 1.925.199.755 prava upisa i na taj način upisano 3.850.399.510 akcija.

U procentima je upisano 99,8% akcija od ukupno ponuđenih, za ukupan iznos od 7.481.326.247,93 evra. Takođe, UniCredit je upravo saopštio da je danas, u toku prvog aukcionog dana, prodato svih preostalih 4.601.714 neostvarenih prava (“Prava”). 
Ovo će UniCredit učiniti jednom od banaka sa najvišim nivoom kapitalne baze u Evropi.

Klaus Priveršek, predsednik Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija je izjavio:

"Svi smo svesni značaja koje uspešno sprovedeno povećanje kapitala UniCredita ima kako za našu grupaciju, tako i za naše klijente i sve interesne grupe. Uspeh ove dokapitalizacije je takođe od izuzetnog značaja za celokupan bankarski sektor u Evropi. Ovaj impresivan znak poverenja koje su akcionari UniCredita još jednom pokazali pruža Srbiji veoma snažan i pozitivan podstrek za buduće poslovanje. UniCredit Banka u Srbiji će nastaviti da se fokusira na ispunjavanje misije koju ima kao komercijalna banka, a koja podrazumeva pružanje podrške i adekvatnih usluga, kao i zadovoljavanje rastućeg broja klijenata u skladu sa njihovim finansijskim potrebama.”
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana