Herbert Stepic primio Veliki zlatni orden časti za zasluge prema Republici Austriji

Objavljeno: 30.11.-0001


Novosti iz banaka izvor: Kamatica

Austrijski savezni predsednik Hajnc Fišer dodelio je Herbertu Stepicu, predsedniku kompanije Raiffeisen Bank International AG (RBI), Veliki zlatni orden časti za zasluge prema Republici Austriji. 

Orden je dodeljen po predlogu savezne ministarke finansija Marije Fekter, za ekonomske zasluge Herberta Stepica, a ponajviše zbog međunarodnog angažmana kompanije RBI i pionirskog rada u centralnoj i istočnoj Evropi. 

Njegov rad doprineo je da se otvori novi poslovni segment kako za lokalne, tako i za međunarodne banke, ponajpre za one austrijskog porekla. Ovaj region i dalje nudi značajno veći potencijal rasta od zapadne Evrope. Štaviše, Stepic je imao velikog udela u prvom dolasku na ovaj novi teren za austrijsku privredu u celini.

U svom govoru prilikom primanja ordena, Stepic je naglasio da odlikovanje za njega predstavlja dodatnu motivaciju. Izjavio je da ga prima u ime hiljada zaposlenih koji su pokazali visok nivo entuzijazma i motivacije uprkos trenutno teškom ekonomskom okruženju.

„Čak i nakon 25 godina, sebe smatram misionarom što se tiče srednje i istočne Evrope i pokušavam da prenesem svoju strast prema ovom području. Veoma saosećam sa ljudima ovog regiona i sa njihovom željom da stvore nivo prosperiteta koji je nedostajao generaciji njihovih roditelja. Centralna i istočna Evropa je i dalje region rasta Evrope i značajan faktor rasta za austrijsku privredu“, izjavljuje Stepic.

Veliki zlatni orden časti za zasluge prema Republici Austriji jedno je od najviših austrijskih odlikovanja za poslovne ljude.

 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana