Hypo Alpe Adria banka: Dodatne olakšice uz subvencionisani stambeni kredit

Objavljeno: 21.02.2012


Novosti iz banaka izvor: Kamatica

Svi klijenti Hypo Alpe Adria banke koji podnesu zahtev za subvencionisani stambeni kredit do 30. juna ove godine, biće oslobođeni plaćanja jednokratne naknade za obradu kredita. Novi model subvencionisanog stambenog kredita podrazumeva i smanjenje učešća klijenta na pet odsto.

Građani će moći da apliciraju za iznos kredita u vrednosti od deset do 100 hiljada evra, u zavisnosti od potreba i ličnih mogućnosti, dok je maksmalni rok otplate kredita 30 godina.

Klijenti Hypo Alpe Adria banke čija su primanja manja od 150 hiljada dinara, moći će da povoljnije finansiraju kupovinu stana uz subvencionisani stambeni kredit, uz grejs period do 12 meseci, smanjeno učešće do pet odsto i kamatnu stopu od 4,5 odsto (EKS 4,59%), plus šestomesečni euribor.

Polovina sredstava iz Budžeta RS koja su namenjena stambenom kreditiranju namenjena su kreditiranju stambenog kompleksa "Stepa Stepanović" odnosno projektima kod kojih je Građevinska direkcija Srbije nosilac građevinske dozvole. Posebnom ponudom za ovu vrstu kredita, dodatno je potvrđeno opredeljenje Hypo banke da učestvuje u finansiranju projekta koji će pomoći mnogim građanima, a najčešće mladim parovima, da postanu vlasnici svog prvog stana.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana