Brže i efikasnije do informacija uz pomoć QR koda Erste

Objavljeno: 02.03.2012


Novosti iz banaka izvor: Kamatica

Inovativna tehnologija QR koda omogućava jednostavno i brzo zakazivanje sastanka sa savetnikom. Još jedan pokazatelj posvećenosti klijentima.

U skladu sa naprednim tehnološkim i komunikacijskim trendovima, Erste Banka a.d. Novi Sad uvela je sistem korišćenja QR koda, sa ciljem da omogući svojim klijentima bržu i efikasniju komunikaciju sa Bankom. Zahvaljujući QR kodu na veoma jednostavan i praktičan način korisnicima je omogućeno da zakažu sastanak sa savetnikom u željenom terminu, a sve što je klijentima potrebno jeste smart telefon.

Prilikom očitavanja bar-koda, telefon konvertuje QR kod u odgovarajući URL i usmerava korisnika telefona  na  pripadajuću  web  stranicu.  Naime,  umesto  da,  kao  što  je  do  sada  bio  slučaj,  unesu konkretnu URL adresu kako bi pristupili web stranici i našli potrebne informacije, dovoljno je da svojim mobilnim telefonom skeniraju QR kod koji ih dalje usmerava na povezanu stranicu na kojoj se nalaze informacije o proizvodu,  reklamni spot, upitnik, slika, itd. Klijenti Banke i svi ostali zainteresovani građani sada su u mogućnosti da skeniranjem QR koda i unošenjem svojih osnovnih podataka (ime i početno slovo prezimena, kontakt telefon, datum i vreme, grad ili opština koja im odgovora), zakažu sastanak sa svojim savetnikom u Banci.

QR kod, koji suštinski predstavlja dvodimenzionalni kvadratni bar-kod koji se lako očitava pomoću optičkih skenera (tehnologija koju koriste i smart telefoni), predstavlja značajan tehnološki pomak na tržištu Srbije. Tako je Erste Banka, uvođenjem ovog inovativnog kanala komunikacije, još jednom pokazala posvećenost svojim klijentima. Korišćenju QR tehnologije pogoduje i činjenica da sve veći broj stanovnika ima ili planira da nabavi smart telefon.

QR kod Erste Banke može se pronaći na reklamnim plakatima, bilbordima, flajerima, autobuskim stajalištima i u vozilima GSP-a, kao i na web sajtu Erste Banke.Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana