Auto kredit Folksbanke sa fiksnom dinarskom ratom bez učešća

Objavljeno: 20.03.2012


Novosti iz banaka izvor: Kamatica

Folksbanka je prateći aktuelna dešavanja na tržištu i uvažavajući potrebe svojih sadašnjih i budućih klijenata, nakon ukidanja obaveznog kasko osiguranja za kredite u dinarima do iznosa od 10.000eur, dodatno osvežila ponudu auto kredita uvođenjem opcije auto kredita bez učešća. Opcija važi za dinarski kredit sa fiksnom kamatom i kupovinu novih vozila. Akcija važi u periodu od 20. marta do 20. maja 2012. godine.

Željka Popović Isajev, ekspert za razvoj proizvoda Folksbanke objašnjava:

Folksbanka se na srpskom bankarskom tržištu još od septembra 2008. pozicionirala kao poznata banka za dinarske auto kredite sa najpovoljnijim fiksnim dinarskim kamatnim stopama. Fiksna rata je rata kredita koja je ista i ne menja se sve vreme otplate kredita. Izražena je u dinarima i ne prati rast referentnih kamatnih stopa. Takođe, nema preračunavanja u odnosu na kurs na dan plaćanja rate.

Da su klijenti prepoznali prave koristi zaduživanja u dinarima potvrđuje činjenica da je 90% ukupnog plasmana kredita u domaćoj valuti (dinarski krediti sa fiksnom kamatom). Od početka smo se vodili idejom da klijentima ponudimo nepromenljive uslove, što se ispostavilo kao veoma pozitivno u poslednjem periodu dana kada su fluktuacije kursa dinara postale učestalije.

Glavna prednost dinarskog kredita sa fiksnom kamatom je to što kamata i mesečna rata ostaju fiksne tokom celog perioda otplate kredita bez obzira na kretanja kursa ili referentnih stopa. Primera radi, građani koji imaju u korišćenju kredit sa valutnom klauzulom, nakon 3 godine otplate kredita plaćaju 30% veće iznose mesečnih rata nego u momentu kada su podneli zahtev za kredit.

Maksimalno opterećenje primanja može biti do 50%, što predstavlja jedinstvenu ponudu na tržištu. Maksimalan period otplate je do 84 meseca.


AUTO KREDIT - primer

Reprezentativni primer za auto kredit u dinarima  za novo vozilo bez kasko osiguranja (okvirni, prosečni iznosi troškova na koje banka ne utiče jer zavise od taksi i naknada sudova, opština, premija osiguranja osiguravajućih kuća i sl.)
IZNOS KREDITA: 800.000RSD
ROK OTPLATE: 84 meseca
NKS: 16.95%, fiksna
EKS: 20.26%
UKUPAN IZNOS : 1.415.098,28 RSD
TROŠKOVI KB : 205,00 RSD
MENICA : 250,00 RSD
TROŠAK USPOSTAVE ZALOGE : 3.000,00 RSD
OVERA IZJAVE ZA AUTO KREDIT : 770,00  RSD
TROŠAK PUŠTANJA KREDITA: 3%
ADMINISTRIRANJE KREDITNE PARTIJE: 20 EUR
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana